Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

MEΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

 
Η συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, τη Κυριακή το βράδυ 24 Οκτωβρίου, στη κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, ήταν το κύριο πολιτικό γεγονός του Σαββατοκύριακου όχι μόνο για το μέγεθός της αλλά κύρια γιατί στις ομιλίες των ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ υποψήφιου δημάρχου του νέου δήμου ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-ΟΙΝΙΑΔΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΤΑΤΟΥ υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ακούστηκε μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής που βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με τις προτάσεις των άλλων υποψηφίων, που είτε έχουν πάρει το χρίσμα από τα κόμματα του δικομματισμού, είτε παρουσιάζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι αλλά που στην ουσία είναι υπηρέτες της ίδιας κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής . Η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που βάζει σαν κύριο στόχο την ανάπτυξη για ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κι όχι για την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών είναι η μόνη προς όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και θα πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο ψήφου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για κάθε πολίτη που αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερός και προοδευτικός. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ...... "Τα λαϊκά στρώματα έχουν τεράστιο συμφέρον να πλαισιώσουν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Οι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, οι επιστήμονες και ειδικά οι νέες και οι νέοι πρέπει να αντικρούσουν το ιδεολόγημα των αφεντικών «όλοι ίδιοι είναι».
Πως είναι δυνατόν να είναι ίδιοι αυτοί που μας κλέβουν το μεροκάματο, τη σύνταξη και τη ζωή, με αυτούς που μάχονται στους τόπους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους για να έχουν όλοι δουλειά με καλή αμοιβή, να έχει όλος ο λαός δωρεάν υγεία, παιδεία κοινωνική πρόνοια;Πως είναι δυνατόν να είναι ίδιοι αυτοί που δίνουν τα πάντα σε τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, με αυτούς που παλεύουν για κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και για φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων στο 45%;.......Αυτές οι εκλογές είναι μεγάλη ευκαιρία με την ψήφο μας και με τη δράση μας να κάνουμε μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της Ε.Ε. Είναι ευκαιρία να τιμωρηθεί η υποκρισία και ο εμπαιγμός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των υποψηφίων που στηρίζουν τούτα τα κόμματα.....Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές και αγωνίστριες, φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλες τις λαϊκές δυνάμεις και να παίξει ένα δυναμικό ρόλο αντίστασης και αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε και παράλληλα να προτείνει και να επιβάλει ( ανάλογα με την ενίσχυσή της) λύσεις φιλολαϊκές που θα πατούν στα τοπικά προβλήματα και θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών"....Ο κ. Μαργαρίτης στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν ολόκληρη την περιοχή του νέου διευρυμένου δήμου μιλώντας για τη λιμνοθάλασσα, τις αλυκές, τον Αχελώο, τον Εύηνο, τον Αράκυνθο, τα αρχαία θέατρα ,την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα σκουπίδια, το πράσινο, την υγεία ,τον αθλητισμό, τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, τα δημοτικά χρέη και το πως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα παλέψει για την επίλυσή τους έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:
"Από όποια θέση και αν βρισκόμαστε με το ξεκίνημα της νέας τετραετίας:
-θα καλέσουμε τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και των τριών δήμων σε ανοικτές συνελεύσεις να παρουσιάσουν την πραγματική κατάσταση των δήμων κατά τομείς. 
-θα σχηματιστούν επιτροπές που θα απαρτίζονται από εκπροσώπους φορέων ειδικούς και από πολίτες που θα ελέγξουν όλα τα σχετικά στοιχεία.
- θα σχηματιστούν επιτροπές 
-για διαχείριση λιμνοθάλασσας
-διαχείριση αξιοποίηση δημοτικών αλυκών
-διαχείριση σκουπιδιών
- διαχείριση νερού
-πολιτισμού
- αθλητισμού
-πράσινου
- ανάδειξης πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς
-αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δήμου-δημόσιας γης
-οικιστικού σχεδιασμού
ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ να συνεδριάσουν δημόσια και να προτείνουν παρεμβάσεις άμεσης και μακροπρόθεσμης ανάγκης.
Οι επιτροπές αυτές θα φέρουν τις προτάσεις που θα συζητούνται (με ένα θέμα κάθε φορά) και θα παίρνονται αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
Στόχος μας είναι:
-όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή και συναπόφαση των δημοτών.
-εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερο των νέων ανθρώπων 
-εμπλοκή και προσφορά από ΤΕΙ επιστήμονες και άλλους ειδικούς και άξιους συμπολίτες μας που τώρα μένουν απογοητευμένοι έξω από τα κοινά." 
  Ανάλογου περιεχομένου ήταν και οι ομιλίες των Γιώργου Σολτάτου και Νίκου Καραθανασόπουλου που επικεντρώθηκαν κύρια στα γενικότερα προβλήματα του νομού και της περιοχής και στην ανάγκη να κατανοηθεί από το λαό πως η επίλυσή τους απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής που εκπορεύεται από την ανίερη συμμαχία Ε.Ε. , Δ.Ν.Τ. , κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, και με τις οποίες έκλεισε η συγκέντρωση.

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου