Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Μεσολογγίου για το νηπιαγωγείο Ευηνοχωρίου



Με αφορμή την ομιλία της κ. υπουργού παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Μεσολογγίου, Θόδωρος Μαργαρίτης σχολιάζει σημεία της ομιλίας, σχετικά με το ζήτημα της στέγασης του νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου:
'Aννα Διαμαντοπούλου «Πρέπει να  συμφωνήσουμε ότι κεντρικό στοιχείο της πολιτικής είναι το παιδί - ο μαθητής, η μαθήτρια, ο φοιτητής, η φοιτήτρια. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, όλα τα άλλα, όλες οι άλλες πολιτικές, το τι θέλει το Υπουργείο, το τι θέλει ο Δήμος, το τι θέλουν οι εκπαιδευτικοί, το τι θέλουν οι γονείς, όλα εξετάζονται  σε δεύτερο επίπεδο. Πρώτο είναι πάντοτε το παιδί.»
Στην περίπτωση μας τα νήπια του Ευηνοχωρίου ( 40 τον αριθμό) επειδή είναι στο κέντρο της φροντίδας των αρμοδίων περνούν καλά ,μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται σε ένα χώρο μικρό ( 65 τ.μ περίπου) , χωρίς αυλή, με μια τουαλέτα χωρίς εξαερισμό  (που τη μοιράζονται με τις 3 δασκάλες τους).
'Aννα Διαμαντοπούλου: «Προηγήθηκε, οργανωμένη υπηρεσιακή καταγραφή σε κάθε περιοχή, Δήμο, γειτονιά.  Πόσα παιδιά έχει το κάθε σχολείο, πόσους Διευθυντές,  πόσες θέσεις, τι γίνεται δίπλα, ώστε να γίνουν προτάσεις που να μη δημιουργούν  προβλήματα στα παιδιά. Αυτή η πραγματική αποτύπωση,  δεν  αφορά μόνο το  Υπουργείο, αλλά και τους ίδιους τους Δήμους. Είναι ήδη έτοιμη η καρτέλα του κάθε σχολείου. Μέσω της καρτέλας του σχολείου η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και ο Δήμος θα μπορεί θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπει την κατάσταση του κάθε σχολείου, τον αριθμό των μαθητών, τον αριθμό των εκπαιδευτικών, τα τμήματα που λειτουργούν, τις ώρες. Θα έχουμε μια  πλήρη εικόνα για  κάθε σχολείο.» «…..Θέλουμε πλήρη, σωστή αξιοποίηση όλων των υποδομών…».

Στο Ευηνοχώρι αλήθεια, τι δείχνει η «υπηρεσιακή καταγραφή» των σχολείων Α/θμιας εκπαίδευσης; Δείχνει ότι υπάρχει σχολείο τεράστιο (4 αίθουσες διδασκαλίας, 6 τουαλέτες , αυλή) εντελώς άδειο.
 'Aννα Διαμαντοπούλου: « Η αξιοποίηση των υποδομών»  πως γίνεται αντιληπτή από τη διεύθυνση Α/θμιας εκ/σης νομού Αιτωλ/νιας και από το δήμο όταν το δημόσιο ευρύχωρο κτίριο μένει άδειο και πληρώνονται αρκετά χρήματα στο  στενόχωρο νοικιασμένο (600 ε).
Οι γονείς των νηπίων τι πρέπει να κάνουν περισσότερο για να εισακουστούν (χρόνια τρέχουν στους αρμόδιους);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου