Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩ ΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Να κατακτήσει η εργατική τάξη την εξουσία από τους δυνάστες της. Να πάρουν οι εργάτες στα χέρια τους τον πλούτο που αυτοί παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους.
Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς.

Αυτό τόνισε στην κεντρική ομιλία του σήμερα 1η του Μάη στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου, το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος.
Αυτό είναι το αόρατο νήμα που συνδέει τους εξεγερμένους εργάτες του Σικάγου το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ’36, τους καπνεργάτες του Αγρινίου, τους εκτελεσμένους 200 κομμουνιστές και άλλους πατριώτες στην Καισαριανή το ’44, κάθε μικρή και μεγάλη αναμέτρηση στο πεδίο της ταξικής πάλης.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι απλώς μια μέρα μνήμης, συνέχισε, είναι μέρα διδαχής της αξίας της ταξικής ενότητας και οργάνωσης, αφού μόνον η πάλη των εργατών σε ταξική κατεύθυνση μπορεί να βάλει εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να φέρει κατακτήσεις αντίστοιχες των σημερινών αναγκών. Η Πρωτομαγιά θυμίζει πως οι εργάτες και οι εργάτριες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ιστορία. Πως δεν αρκεί να διεκδικούν τη βελτίωση της θέσης τους σ’ ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πως δεν αρκεί να υπερασπίζονται κεκτημένα ή να χαράσσουν γραμμές άμυνας. Αλλά ότι έχουν καθήκον να αντεπιτεθούν. Να διεκδικήσουν τα πάντα γιατί τα πάντα τους ανήκουν. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ. Αυτό το αναλλοίωτο μήνυμα φέρνει μαζί του ο σημερινός ταξικός γιορτασμός στο Μεσολόγγι και σε όλες τις πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να γίνει συνείδηση:
όσο το κεφάλαιο ελέγχει την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τη γη, το νερό.
Όσο τα μονοπώλια θα εμπορεύονται αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και άλλα, τότε δεν πρόκειται να ανασάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, θα βασανίζονται και θα δουλεύουν τζάμπα για να μεγαλώνει ο τορβάς των καπιταλιστών από κέρδη.
Θα καθορίζουν το μισθό, το μεροκάματο, τις εργασιακές σχέσεις, τις τιμές των προϊόντων, την ποιότητα, την παραγωγή, τη ζωή ολάκερη των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων.
Δεν πρόκειται ποτέ να ικανοποιηθούν οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες, όσο δεν λύνεται το βασικό ζήτημα ποια τάξη βρίσκεται στην εξουσία και έχει στην ιδιοκτησία της όλα τα μέσα παραγωγής.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν φοβόμαστε την πλουτοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη. Είμαστε σίγουροι ότι η εργατική τάξη θα περπατήσει με καλύτερα και πιο σταθερά βήματα, θα δυναμώσει το ταξικό κίνημα, θα απαλλαγή από τα παράσιτα της πλουτοκρατίας, από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς της εκπροσώπους.
Είναι απαίτηση των καιρών οι ριζικές αλλαγές. Η εξουσία στα χέρια του λαού και η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η βία των μονοπωλίων πρέπει και μπορεί να ηττηθεί.

Συνεχίζουμε 11 Μάη με την Απεργία για την υπογραφή ΣΣΕ.
Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να παλέψουμε ανυποχώρητα σήμερα, έχουμε δικαίωμα σε μια πολύ καλύτερη ζωή, που θα ικανοποιούνται ολόπλευρα οι λαϊκές ανάγκες.
Τιμή και δόξα στους ήρωες και νεκρούς της τάξης μας, στους μεγάλους ταξικούς αγώνες. Οι θυσίες τους πιάσανε τόπο. Μας καλούν σε νέους και νικηφόρους αγώνες. Το μέλλον είναι στα χέρια μας.


Αναδημοσίευση από ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου