Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εργατικό "ατύχημα" στο ΚΑΛΑΣ



Ένας 45χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΚΑΛΑΣ στο Μεσολόγγι,σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες, έπεσε στο κενό από τη στέγη του εργοστασίου ύψους 10 περίπου μέτρων. Ο άτυχος εργαζόμενος διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το ΑΤ Μεσολογγίου. Έρευνα επίσης πρέπει να γίνει αν τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους του εργοστασίου. Το ΠΑΜΕ θα απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού θανατηφόρου δυστυχήματος, και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.
Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες στους εργοδότες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να αποδοθούν ευθύνες στην εργοδοσία για τα νέα θύματα, όπως και για κάθε εργάτη που αχρηστεύεται ή χάνει τη ζωή του στο εργοτάξιο, στο γιαπί, στο εργοστάσιο, ή όπου αλλού εργάζεται.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να απαιτούν να παίρνονται μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους χώρους δουλειάς και να παλεύουν για τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών τους στην προοπτική της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και επομένως και της εγκληματικής εργοδοσίας..



Αναδημοσίευση από ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου