Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Κοινή σύσκεψη με τα όργανα των κεφαλαιοκρατών

Τον επιζήμιο για τους εργαζόμενους ρόλο τους καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Επιβεβαιώνουν συνεχώς το ρόλο τους ως εργαλείο 
για να υλοποιηθούν τα σχέδια των πλουτοκρατών.



Σύσκεψη πραγματοποίησαν προχτές οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με το ΣΕΒ και τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της ΕΕ, Χορστ Ράιχενμπαχ, επιβεβαιώνοντας ότι, παρά τους φραστικούς αγωνιστικούς λεονταρισμούς τους, ο ρόλος τους είναι να στηρίζουν τις αντεργατικές πολιτικές που προωθούν η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες έχουν γίνει μέρος της υπόθεσης σωτηρίας των καπιταλιστών από την οικονομική κρίση και εργαλείο τους. Αντί, λοιπόν, να ξεσηκώνουν τους εργάτες απέναντι στη λαίλαπα που καταστρέφει τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, συνδιαλέγονται με εκείνους που ρημάζουν τη ζωή της εργατικής τάξης.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο κατήγγειλαν το γεγονός στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με τους εκπροσώπους των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να υπεραμύνονται των επιλογών τους. Από την άλλη, ούτε η Αυτόνομη Παρέμβαση είναι «αθώα του αίματος». Η όψιμη αγανάκτησή της δεν μπορεί να κρύψει ότι όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλει στη «νομιμοποίηση» των κάθε λογής «κοινωνικών διαλόγων» που υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργατών.
  Με αφορμή αυτή τη συνάντηση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους:
«Την ώρα που η θηλιά σφίγγει το σβέρκο των εργαζομένων οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ πήραν μέρος σε σύσκεψη των "κοινωνικών εταίρων" με τον επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της ΕΕ. Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι το βαρέλι της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει πάτο, που νιώθουν καυτή την ανάσα της φτώχειας και της ανεργίας, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες, μαθημένες στη ρότα της ενσωμάτωσης στην πολιτική του κεφαλαίου και της καλλιέργειας εφησυχασμού, ξεπουλάνε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.
 Αποδεικνύεται ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες αποτελούν μέρος του προβλήματος, υποταγμένες στον ταξικό αντίπαλο. Εκπληξη προκαλεί η όψιμη αγανάκτηση των δυνάμεων της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν νομιμοποιήσει διαχρονικά όλους τους "κοινωνικούς διαλόγους", δίνοντάς τους αριστερούτσικο άλλοθι και με τη συμμετοχή τους στο προεδρείο στηρίζοντας ουσιαστικά το πλαίσιο και την τακτική ενσωμάτωσης. Ακόμα και σήμερα, που καταγγέλλουν ψευδεπίγραφα τη συνάντηση, παραμένουν στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και απειλούν ότι θα αποχωρήσουν αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
 Τώρα απαιτείται συστράτευση με το ΠΑΜΕ για συνολική λαϊκή αντεπίθεση.
 Απαιτείται ένα κίνημα ανυπακοής και απειθαρχίας στα απανωτά χαράτσια, διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που θα παλεύει ενάντια στο μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ για να ακυρώσουμε, να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου