Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12:00-15:00) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

                                                                                        
       ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




Συνάδελφε Δημόσιε Υπάλληλε

    Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας και πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στα σωματεία, με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, ενάντια στις απολύσεις.
    Καλούμε τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση, τα Δ.Σ, των σωματείων να ορίσουν τον τόπο και το χρόνο της Γενικής Συνέλευσης. Καλούμε επίσης σε επί τόπου Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς που θα υιοθετούν το ψήφισμα ενάντια «στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις», ούτως ώστε:
    Με καταλήψεις των διευθύνσεων προσωπικού, κεντρικών υπηρεσιών, να μπλοκάρουμε τις λίστες εφεδρείας όπου αυτές ακόμα δεν έχουν αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία.
    Κανένας εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας. Ζητάνε τη δήλωση προϋπηρεσίας για να μας απολύσουν. Να τους εμποδίσουμε, να τους καθυστερήσουμε!
    Με την ανακοίνωση της λίστας εφεδρείας να προχωρήσουμε αυτόματα σε καταλήψεις, σε αποκλεισμούς Υπηρεσιών, Υπουργείων, Οργανισμών, Διοικήσεων. Να απαιτήσουμε από την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες, σαν πρώτο βήμα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας πανελλαδικής ή στο επίπεδο του κλάδου.
    Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν αντισταθούμε θα μας ισοπεδώσουν όλους! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!     Όταν απολύεται ο διπλανός μας δεν δικαιούμαστε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Όταν απολύεται ο συνάδελφός μας έρχεται η σειρά μας. Η εφεδρεία επεκτείνεται και αφορά όλους τους κλάδους, όλους τους εργαζόμενους. Στην ενότητα, στην αλληλεγγύη και στην οργανωμένη πάλη βρίσκεται η δύναμή μας.
   Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε των αγώνα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι μέρος του προβλήματος. Είναι οι κοινωνικοί εταίροι της Τρόικας! Χρόνια τώρα στηρίζουν κάθε κυβερνητική, αντιλαϊκή πολιτική. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τόσο καλύτερα για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνάδελφε Δημόσιε Υπάλληλε

    Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) – πλουτοκρατία – Ε.Ε. δεν διστάζουν να γυρίσουν το λαό της χώρας μας στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι και τα κέρδη τους. Στην κυριολεξία μετατρέπουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας σε κόλαση.
    Κυβέρνηση-Τρόικα-Τραπεζίτες και Βιομήχανοι βγάζουν στην εφεδρεία, απολύουν χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Μέχρι το 2013 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σχεδιάζουν να απολύσουν 200 χιλιάδες εργαζόμενους.
     Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Το σύστημα γίνεται πιο επικίνδυνο, πιο αδίστακτο. Αποδείχτηκε πως η κρίση είναι στο DNA του συστήματος.
    Οι τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι η Ε.Ε. μόνο πιο βάρβαρη, πιο αντιδραστική, πιο ανισόμετρη και πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Ο συμβιβασμός στον οποίο κατέληξαν είναι εύθραυστος. Η κάθε χώρα, για λογαριασμό των δικών της μονοπωλίων, προσπαθεί να φορτώσει τη χασούρα από την κρίση στους υπόλοιπους και όλοι μαζί στους λαούς! 

   Ήρθε η ώρα να δώσουν λογαριασμό όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τα μεγάλα ψέματα που λέγανε για τα «καλά» της Ε.Ε. και του ευρώ. Η Ε.Ε. είναι ένωση του κεφαλαίου, δεν αλλάζει, μόνο ανατρέπεται!    


    Αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερής διαγραφή του χρέους με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας. Αυτή είναι η λύση!

   Να μην περάσει καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση

   Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

   Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα της πλουτοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου