Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο στην Αθήνα



                              Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια



Ομόφωνα ενέκρινε η χτεσινή συνέλευση την κλιμάκωση της πάλης (φωτ. από προηγούμενη ΓΣ)

«'Η θα μπούμε με το κεφάλι ψηλά ή θα μείνουμε όλοι στην πύλη», αυτή την ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση έλαβαν και χτες οι εργαζόμενοι της«Ελληνικής Χαλυβουργίας»στον Ασπρόπυργο σε μια ακόμα μαζική Γενική Συνέλευση. Οι απεργοί χαλυβουργοί μετά από 46 ημέρες απεργίας έστειλαν και χτες μήνυμα στην εργοδοσία, αποφασίζοντας τη συνέχιση και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι ενέκριναν τις προτάσεις που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και εκτός από τη συνέχιση της απεργίας και νέο ψήφισμα - κάλεσμα προς όλη την εργατική τάξη της χώρας (βλ. διπλανό ένθετο) προβλέπει και συγκεκριμένες δράσεις.
Πρώτος σταθμός, το αυριανό παναττικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
Επιπλέον, αποφάσισαν την Κυριακή 18 Δεκέμβρη να συμμετάσχουν στη συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών ώστε να οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουν οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας. Επίσης οι απεργοί θα προχωρήσουν την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια νέας τριμερούς συνάντησης που τους ανακοινώθηκε. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες που αναβλήθηκε.
Τρίχρονα παιδιά βρέθηκαν στο πλευρό των χαλυβουργών...
Μοναδική παραφωνία της ΓΣ αποτέλεσαν κάποια γνωστά παπαγαλάκια της εργοδοσίας, που προσπάθησαν να χτυπήσουν τους αγώνες και τη δύναμη των απεργών εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΜΕ. Βρήκαν τείχος όμως από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που τους απέρριψαν καθολικά. Γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς οι απεργοί έχουν από την πρώτη μέρα στο πλευρό τους τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατούν στην ανάδειξη των πολιτικών αιτιών που έφεραν τις εργοδοτικές αξιώσεις, αλλά και την ταξική κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών.


Ατσάλινη ασπίδα η αλληλεγγύη
Στο μεταξύ ο χείμαρρος της αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς συνεχίστηκε και χτες το ίδιο ορμητικός. Το πρωί μάλιστα εκφράστηκε η πιο γλυκιά και λιλιπούτεια αλληλεγγύη, όταν στο χώρο του εργοστασίου έφτασε μια ομάδα τρίχρονων παιδιών ιδιωτικού παιδικού σταθμού του Κερατσινίου. Στάθηκαν μπροστά από τους απεργούς κρατώντας χρωματιστά πλακάτ που έγραφαν «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Νίκη στους χαλυβουργούς» και παρέδωσαν χρήματα που μάζεψαν οι γονείς τους. Μάλιστα, έδωσαν την πιο σημαντική παράσταση της ζωής τους παίζοντας εκεί μπροστά στους απεργούς μικρό θεατρικό έργο.
Λίγη ώρα αργότερα στο χώρο έφτασαν από το Σωματείο της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου κούτες με ψάρια για τις οικογένειες των απεργών. Με οχήματα της ΔΕΗ έφτασε στο χώρο του εργοστασίου και η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μαζί τους έφεραν και πρόσφεραν γεύματα εργαζομένων. Το ίδιο συγκινητική ήταν και η κίνηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών που σε συνεργασία με μάγειρες της φοιτητικής εστίας έφεραν μαγειρεμένα φαγητά.
... που έστησαν γι' αυτά μια μικρή γιορτή
Στο χώρο του εργοστασίου αργά χτες το βράδυ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, βρέθηκαν συνδικαλιστές από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπροπου συμμετείχαν στη διεθνή συνάντηση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.
Χρήματα για την ενίσχυση των χαλυβουργών συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της αγωνιστικής κινητοποίησης των συνταξιούχωνόλων των Ταμείων που έγινε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνταξιούχοι από Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Γιάννενα. Συγκεντρώθηκαν 835 ευρώ και στάλθηκαν ως ενίσχυση στους απεργούς της «Χαλυβουργίας».
Το παράρτημα Συκεών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ενισχύει με 50 ευρώ τους απεργούς της «Χαλυβουργίας».
Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη διάρκεια της χτεσινής του συνεδρίασης.
Σήμερα η συγκέντρωση στο Βόλο
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου οργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σήμερα Παρασκευή, 16 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει στέλεχος του ΠΑΜΕ και θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση για να εκφράσουν τη μαχητική αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου