Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Newsit.gr: 700 στην πορεία της ΓΣΕΕ, πάνω από 10.000 με το ΠΑΜΕ – η πλήρης χρεοκοπία του κρατικά ενσωματωμένου συνδικαλισμού






Από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 11:30 στο Πεδίον του Άρεως

Από το ρεπορτάζ του newsit.gr: “Μόλις 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως για να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. “
“Με εξαίρεση το ΠΑΜΕ το οποίο ακολουθεί την δική του πορεία εδώ και χρόνια και έχει πάντα μαζικότητα στις κινητοποιήσεις του, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κυρίως οι ηγεσίες τους πρέπει να προβληματισθούν σοβαρά για την άρνηση του κόσμου να κατέβει στο πεζοδρόμιο, τουλάχιστον υπο την δική τους ομπρέλα.
Σήμερα, υποτίθεται ότι γίνεται μια μεγάλη απεργία η οποία παραλύει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό καθρεφτίζεται στις συγκεντρώσεις που κάνουν οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τον μέσο εργαζόμενο.”



Από την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σίγουρα, σε γενικές γραμμές ο κόσμος δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε (συνολικά). Ο φόβος (της απόλυσης, του αύριο, κλπ), το μούδιασμα (από την φοροεπιδρομή), η κόπωση (από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις) και η “αναμονή” (μήπως και αλλάξει τίποτα από τη νέα κυβέρνηση), φαίνεται πως απέτρεψε πολλούς από το να διαδηλώσουν.
Υπάρχει αναμφισβήτητα κάμψη των κινητοποιήσεων από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες της 19 και 20 Οκτώβρη. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Υπάρχει γενικά μεγάλη κινητικότητα, ζυμώσεις και αναβρασμός στο εργατικό κίνημα (λαϊκές επιτροπές αγώνα, μαζικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές, αγώνες σε Χαλυβουργική, νίκη στην ΑΓΝΟ κ.α.).

Συνεχίζουμε δυναμικά!



H  πορεία του ΠΑΜΕ περνάει απ' τη Βουλή


αναδημοσίευση από ERODOTOS WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου