Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΕΡΓΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Κάλεσαν σε συντονισμό τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ



Μοιράζοντας το κάλεσμα του 
πανεργατικού ξεσηκωμού, σήμερα 
θα βρεθούν στην ΠΕΣΙΝΕ






«Να παλέψουμε για να μην περάσει η εξαθλίωση της ζωής μας. Να παλέψουμε όλοι μαζί για να έχουμε δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες σας. Να βγούμε όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του και να αντιπαλέψουμε τη βαρβαρότητα που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα με όλα αυτά τα μέτρα της ΕΕ και της τρόικας που είναι προαποφασισμένα από τον ΣΕΒ. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας, συσπειρωθείτε στα σωματεία σε ταξική κατεύθυνση. Μην αφήσετε να σας πάρουν τίποτα από αυτά που κέρδισαν οι πατεράδες μας εδώ και δεκαετίες. Οι ζωές μας με αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες. Δε θα αφήσουμε να μας τα πάρουν».
Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν, μεταξύ άλλων, απεργοί χαλυβουργοί, χτες το μεσημέρι, στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα στη μαζική εξόρμηση που έκαναν στην πύλη του εργοστασίου. Με τις 88 ημέρες απεργίας στις πλάτες τους οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο απλώνουν τον αγώνα τους στις μεγάλες επιχειρήσεις του Μετάλλου, για να φουντώσει ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στην κοινή και στυγνή επίθεση που δέχονται οι εργάτες από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, άλλωστε, είναι αντιμέτωποι με τα σχέδια ξεπουλήματος της επιχείρησης, αλλά και την πρόσφατη απόφαση για μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους.



Στην αλλαγή της βάρδιας στη ΛΑΡΚΟ, χέρι - χέρι «μοιράστηκε» το κάλεσμα αντίστασης και η αγωνιστική 
πείρα

Οι χαλυβουργοί υποσχέθηκαν ότι, στις 16 Φλεβάρη που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις επιδιώξεις της ΛΑΡΚΟ, θα βρεθούν στο πλευρό τους στα δικαστήρια της Λαμίας.
«Να γίνει ό,τι έγινε στη χαλυβουργία ό,τι αρχίζει να γίνεται σε πολλούς εργασιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων άμεσα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά στη μάχη που έρχεται... `Η αυτοί ή εμείς. Η πείρα των αγώνων των χαλυβουργών είναι όπλο στα χέρια μας. Η χαλυβουργία ανοίγει το δρόμο σήμερα όπως άνοιξαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το 1977» σημείωσε μιλώντας στους εργαζόμενους ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.
«Εχω βρεθεί εδώ το 1977 όταν ήμουν 18 χρονώ σε συμπαράσταση των απεργών της ΛΑΡΚΟ και νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι μαζί σας», τόνισε στη συνέχεια ο Γ. Σιφωνιός πρόεδρος του σωματείου των χαλυβουργών και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Εχουμε πάρει εμείς τώρα αλληλεγγύη από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Σε αυτήν τη μάχη είναι σημαντική για τον κλάδο αυτή η ομπρέλα αλληλεγηγύης όλης της εργατικής τάξη».
Η χτεσινή επίσκεψη των χαλυβουργών στην περιοχή έκλεισε με τη συμμετοχή τους σε σύσκεψη που διοργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Μαλεσίνα.
Σήμερα, οι χαλυβουργοί θα βρεθούν στην ΠΕΣΙΝΕ στις 2 μ. μ. Το βράδυ, θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στη Λιβαδειά από το Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου