Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συναυλία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς.


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ολοι την Κυριακή στη συναυλία αλληλεγγύης


Στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του εργοστασίου



Οι απεργοί δίνουν μια σκληρή μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη (φωτ. από πορεία στο κέντρο της Αθήνας)

Ηχηρή απάντηση στην επιθετικότητα και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», καλούνται να δώσουν οι απεργοί χαλυβουργοί, με την στήριξη εργαζομένων, σωματείων, λαϊκών οικογενειών που τους έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Στη συναυλία με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια θα συμμετέχουν: Μπάμπης Γκολές, Μανώλης Δημητριανάκης, Γιώργος Ζορμπάς, Κώστας Σταυρόπουλος και Γιώργος Σαρρής.
Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας καθιστά επιτακτική την όσο γίνεται μεγαλύτερη και έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης. Αποτελεί καθήκον όλων η επιτυχία της απεργίας των χαλυβουργών η οποία ήδη αποτελεί φάρο για την αντίσταση των εργαζομένων στην έφοδο που γίνεται σε δικαιώματα και στη ζωή τους από το μεγάλο κεφάλαιο.Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα το σωματείο προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για το θέμα του λιμανιού, και έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό. Το σωματείο θα καταγγείλει ότι την ώρα που η κυβέρνηση ενέκρινε (στις 3 Φλεβάρη) άδεια στο Μάνεση να αποκτήσει το δικό του λιμάνι, η εργοδοσία συνέχιζε τις απολύσεις αναφέροντας μάλιστα πως το εργοστάσιο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους προσωπικό, 365 μέρες το χρόνο.



27 τόνοι τροφίμων για τους απεργούς

Συνέντευξη Τύπου για τη δράση αλληλεγγύης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας (SPF) για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» θα δοθεί την Τετάρτη 4 Απρίλη στις 12:30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Θα μιλήσουν η Μάρη Λαυρεντιάδου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ και ο Julien Laupretre, πρόεδρος της «SPF», καθώς και εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία».
Οι δύο οργανώσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και θα μεταφέρουν για πρώτη φορά από τη Γαλλία 27 τόνους επισιτιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο.


Η ΕΕΔΔΑ εδώ και 30 χρόνια δραστηριοποιείται εκφράζοντας με κάθε τρόπο την πολιτική, οικονομική, υλική και ηθική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγώνες των λαών που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού. Σήμερα που ο ελληνικός λαός χτυπιέται από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών κομμάτων που το στηρίζουν, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να εκφραστεί η αλληλεγγύη σε αυτούς που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, αλλά και σε αυτούς που θα το έχουν πραγματικά ανάγκη.Η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας από το 1945 δραστηριοποιείται και προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε αυτούς που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι δύο οργανώσεις σημειώνουν ότι «οι απεργοί πρέπει να νικήσουν. Νικητής θα είναι όλος ο ελληνικός λαός, αλλά και όλοι οι αλληλέγγυοι λαοί της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου