Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση RASS - Κατασκευές και χτυπήματα κάτω από τη μεση




 Αύριο θα δημοσιευθεί δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την metro weekend.
Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν δημοσιεύεται, αφήνεται όμως να "διαρρεύσουν"-σιγά το επτασφράγιστο- κάποια στοιχεία.
Το πιο ενδιαφέρον -που βγάζει μάτι ότι πρόκειται για κατασκευή- είναι ότι στην ερώτηση ποιον θεωρείτε υπεύθυνο για το μη σχηματισμό κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν υπεύθυνο τον Αλ.Τσίπρα!!
Φαίνεται πως το σύστημα βλέποντας πως χάνει το παιχνίδι επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις προσπαθώντας να επηρρεάσει την κοινή γνώμη και να δημιουργήσει τάσεις. Το είδαμε να το κάνει επιτυχημένα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, που τελικά απορρόφησε ένα σημαντικό κομμάτι της πτώσης του ΠΑΣΟΚ, όταν εν χωρώ όλες οι εταιρείες έδιναν ποσοστά από 13-17% με αποτέλεσμα να θεωρηθεί μια από τις σοβαρές εναλλακτικές λύσεις.
Η νεα συμφωνία των δημοσκόπων είναι να δείξουν το ΚΚΕ σε πολύ χαμηλά ποσοστά, έτσι ώστε να ενισχυθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων το σενάριο της χαμένης ψηφου για το ΚΚΕ, προκειμένου να το μειώσουν όσο πιο πολύ μπορούν.
Τα ίδια έκανε και μια δημοσκόπηση του EXTRA που ανακοινώθηκε πριν λίγο και που δείχνει το ΚΚΕ σε γελοία πραγματικά ποσοστά. Όλα τα όπλα σε πυρ ομαδόν...
Μειώνοντας το ΚΚΕ βεβαια κάνουν μπίνγκο σε δυο στόχους. Πρώτα από όλα αδυνατίζουν τη μόνη οργανωμένη και άρα επικίνδυνη δύναμη που απειλεί πραγματικά σε επίπεδο ταξικής πάλης και όχι εντυπώσεων το σύστημα, και κατά δεύτερο λόγο αποδυναμώνουν την αντιΕΕ πάλη ενώ δείχνουν οτι δεν περνάει παρά ελάχιστα η άποψη της εξόδου από την ΕΕ και το ευρώ.
Έτσι βέβαια χάνεται και το παιχνίδι με το μνημόνιο και γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω.


αναδημοσίευση από tasos manifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου