Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο λαός να απορρίψει τη θεωρία των «δύο άκρων» και το κλίμα τρομοκρατίας


       Aνακοίνωση του Γραφείου Τύπου 
                  της  ΚΕ του ΚΚΕ 




Σε ανακοίνωσή του, για τις επιθέσεις με γκαζάκια και στα γραφεία της ΝΔ, καθώς και για την προπαγάνδα περί «άκρων», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κλπ.) και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του.
Η επιστράτευση από την κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ της θεωρίας των "δύο άκρων" κινείται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Επιχειρούν να εξισώσουν τις ενέργειες φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του δικού τους συστήματος, με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Από όλους αυτούς, επανειλημμένα στο παρελθόν, έχουν χαρακτηριστεί ως "ακραίες" οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι συμβολικές καταλήψεις και άλλες αγωνιστικές μορφές πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει τις έρευνες για την αποκάλυψη των κέντρων και των μηχανισμών που βρίσκονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις. Να ενημερώσει πού βρίσκονται οι έρευνες και γιατί δεν έχουν εξιχνιαστεί εγκλήματα, όπως η δολοφονία των τριών ανθρώπων στη "Μαρφίν", που αξιοποιήθηκαν για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος.
Ο λαός πρέπει να απορρίψει τέτοιου είδους θεωρίες, το κλίμα τρομοκρατίας. Να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου