Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου για το "σχέδιο Αθηνά"



                       ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


            


                     Απορρίπτουμε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

  • γιατί δεν δεχόμαστε να είμαστε εμείς και τα παιδιά μας πελάτες στη μόρφωση - εμπόρευμα.
  • γιατί θέλουμε τα πτυχία να έχουν αντίκρισμα και να αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζονται επιπλέον πανάκριβα μεταπτυχιακά και κάθε είδους πιστοποιητικά.
  • γιατί θέλουμε ουσιαστική έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
  • γιατί ο δήθεν "εξορθολογισμός" που επιδιώκει είναι το πρόσχημα για την μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη παράδοση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις επιδιώξεις της ιδιωτικής κερδοφορίας και τηνκατάργηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
  • γιατί αποτελεί άλλο ένα βήμα που φέρνει την Παιδεία πιο κοντά στην επιχειρηματική λειτουργία της (δίδακτρα, χορηγοί, συρρίκνωση/κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας).
  • γιατί για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, με νέα νοίκια, μεταφορές, μετάλλαξη ακόμα και στο αντικείμενο των σπουδών, νέα εμπόδια στηναπόκτηση του πτυχίου.

                 Απορρίπτουμε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

  • Αγωνιζόμαστε για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  • Έχουμε πάρα πολλούς και ισχυρούς λόγους να ενισχύσουμε και δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά", ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, ενάντια στον Οδικό Χάρτη του "Πανεπιστημίου ΑΕ".
  • Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, την επιστήμη και την έρευνα προς όφελος του λαού με αξιοπρεπή δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους χωρίς εκμετάλλευση.
  • Με αγώνα μαζικό, συντονισμένο όλοι μαζί φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι, αγρότες, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για εκπαίδευση που θα μορφώνει αλλά και θα απελευθερώνει τους παραγωγούς του πλούτου από την εκμετάλλευση.
  • Ο αγώνας να διεξάγεται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών και των οικογενειών τους, χωρίς συμβιβασμούς με το «μικρότερο κακό» και τις αυταπάτες της δήθεν «εύκολης λύσης».
  • Η λογική ότι δεν αλλάζει τίποτα βολεύει αυτούς που τα αλλάζουν όλα για πάρτι τους εναντίον της νεολαίας.
  • Τους τελευταίους δύο μήνες, σε όλη την Ελλάδα οι σπουδαστές των ΤΕΙ βρίσκονται σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τα οξυμένα προβλήματα στις σχολές. Από τις κινητοποιήσεις αυτές βγαίνουν συμπεράσματα που πρέπει να πάρουν σοβαρά υπόψη τους οι σπουδαστές για να κρίνουν το ρόλο κάθε δύναμης μέσα στις σχολές με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά».
Ακούγεται συχνά πυκνά να πάμε όλοι μαζί, «αχρωμάτιστα». 
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν χωρούν στο ίδιο τσουβάλι τα κόμματα που στηρίζουν το «ΑΘΗΝΑ», αυτά που θέλουν επιλεκτικά να το βελτιώσουν και αυτά που το απορρίπτουν συνολικά. Θα φτιάξουμε έτσι μια «ωραία σούπα», κατά τη γνώμη μας μια θολούρα που θα αθωώνει τους θύτες.
Πρόκειται για αντίδραση για το «δικό μας ΤΕΙ».
Όταν καίγεται το δάσος πρέπει να σβήσεις τη φωτιά και όχι να περιμένεις το δικό σου δέντρο να σωθεί.
Ο αγώνας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» να γενικευτεί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στην κοινωνία και στην παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου