Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το Ε.Κ.Α. καταδικάζει τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης Ερντογάν

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515




Αγρίνιο  6  6  -2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ε.Κ.Α. καταδικάζει τη βαρβαρότητα με την οποία προσπάθησε η κυβέρνηση Ερντογάν να καταστείλει τις κινητοποιήσεις του λαού της Τουρκίας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Τουρκίας που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα της  καπιταλιστικής βαρβαρότητας , τους μισθούς πείνας των 150 ¤ , την ανεργία , την εξαθλίωση , τη ζωή και δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Το ξέσπασμα της αγανάκτησης του λαού της Τουρκίας οφείλεται στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που βιώνει.  Παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης , οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, επιβεβαιώνοντας  στην πράξη ότι φιλολαϊκή πολιτική και διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, ούτε στην περίοδο κρίσης, ούτε στην περίοδο ανάπτυξης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής :
-               Να εκφράσουν την καταδίκη τους στη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν .
-               Να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση , γιατί οι εξελίξεις  στην ευρύτερη περιοχή ( Συρία- Τουρκία- Αίγυπτο κ.λ.π.) φανερώνουν  κινδύνους  για γενικευμένες εμπλοκές, λόγω των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, γιατί αποτελεί το σταυροδρόμι των ενεργειακών δομών.
-               Να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την ασφάλειά  των οικογενειών τους, την ειρήνη και φιλία με τους λαούς της περιοχής απέναντι στην εγκληματική δράση των μονοπωλίων και της εξουσίας του κεφαλαίου .
           ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
-               Να κλείσει η βάση της Σούδας
-               Η ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει πίσω όλες τις στρατιωτικές αποστολές  που βρίσκονται στο εξωτερικό.

                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου