Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για το Πάρκο


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 

FAX : (26410)46 515

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Για το δημοτικό Πάρκο Αγρινίου


Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών , σχετικά με τις εργασίες για την ανάπλαση του Πάρκου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θέλει κάνει γνωστό στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τα εξής : Απ την πρώτη στιγμή το ΕΚΑ είχε ξεκάθαρη θέση την οποία γνωστοποίησε στους πάντες δίνοντας στην δημοσιότητα τις θέσεις του .
Για μια ακόμα φορά κάνει σαφή την θέση του για την ανάπλαση του Πάρκου τονίζοντας ότι το Πάρκο είναι περιουσία του λαού και δεν έχει δικαίωμα κανένας να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση που θα αφαιρεί την δυνατότητα από το λαό της περιοχής και να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό και να απολαμβάνει το φυσικό του περιβάλλον .
Η όποια ανάπλαση που χρειάζεται να γίνει να μην έχει καταστροφικό χαρακτήρα και να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων .Να μην υπάρξει καμία εμπορευματοποίηση και ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα .
Αυτή βέβαια η θέση σε ορισμένους μπορεί να μην αρέσει γιατί βάζει ξεκάθαρα τι έργα χρειάζεται να γίνουν . Για μας οποιαδήποτε έργα που πρέπει να γίνουν σαν κύριο στόχο και σκοπό να έχουν την κάλυψη των λαϊκών αναγκών .
Υπάρχουν παρεμβάσεις προς την διοίκηση του ΕΚΑ απ την μεριά της δημοτικής διοίκησης να βγάλει ανακοίνωση και να λέει <<ότι το έργο χρειάζεται να γίνει για να μην χαθούν τα χρήματα, σε μία περίοδο μάλιστα που η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις >> .
Εμείς απαντάμε , το Πάρκο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους και το λαό και δεν είναι ξεκομμένο απ΄ τα προβλήματα που τους δυσκολεύουν την ζωή και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες και ιδιαίτερα των νέων .
Υπάρχουν όμως και διάφοροι <<καλοθελητές>> που ενδιαφέρονται για το τι παρέμβαση χρειάζεται να γίνει στο Πάρκο εγκαλώντας μάλιστα το ΕΚΑ ότι δεν παίρνει θέση , τα έχει βρει ήδη με τον δήμαρχο για να δημιουργηθούν κάποιες θέσεις εργασίες . Ξεχνούν όμως σκόπιμα ότι το ΕΚΑ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλε τον δήμο σαν τον μεγαλύτερο εργοδότη της πόλης για το ρόλο που έπαιξε στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων .
Λένε ότι για το μόνο που ενδιαφέρθηκε το ΕΚΑ ήταν να πάρει το μνημείο και να φύγει . Όλα αυτά τα λένε αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κολαούζοι των εκάστοτε δημάρχων και νομαρχών και δεν χάνουν την κάθε ευκαιρία να στραφούν ενάντια στην ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ . Αυτοί που με προβοκατόρικο τρόπο κρύβοντας το πραγματικό τους πρόσωπο καλούν τον λαό της πόλης σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στο πάρκο και στην πλατεία για να <<αποτρέψουν>> την καταστροφή του . Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τον περασμένο Νοέμβριο έκαναν και επίθεση στο κτήριο του ΕΚΑ .
Ο Γκαιμπελς μπορεί να πέθανε άφησε όμως οπαδούς . Ας είναι πιο προσεκτικοί όταν ασχολούνται με το Εργατικό Κέντρο .
Το μόνο που τους απασχολεί είναι πόσα δέντρα θα κοπούν και ότι ο δήμαρχος χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους πολίτες για να τους πείσει , αυτά γράφουν στις ανακοινώσεις τους . Κανένας τους όμως δεν μιλάει για την ουσία και δεν δεσμεύεται γι αυτό , δηλαδή αν στο μέλλον το Πάρκο παραμείνει λαϊκή περιουσία με τις όποιες παρεμβάσεις και να γίνουν ή αν θα δοθεί για εμπορευματικές δραστηριότητες και ιδιωτικοποίηση .
Η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στο χώρο του Πάρκου όχι μόνο μας βρίσκει αντίθετους αλλά καταδικάστηκε από την πρώτη στιγμή με παρέμβαση μας .
Η διοίκηση του ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση να μην ξεκόβει απ τα προβλήματα του και τις αιτίες που τα γενούν , να δυναμώσει τα ταξικά σωματεία και από κοινού εργάτες αγρότες μικρομεσαίοι να συντονίσουν την πάλη τους συνολικά ενάντια στην αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης , ΕΕ και μονοπωλίων .

                                        Αύγουστος 2013 
                                             Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου