Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δίκη συνδικαλιστών γιατί απήργησαν !


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
                            ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                       

             ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τρίτη 3/9/2013 δικάζονται οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ, που βρίσκονταν στο Γ.Σ. της Ομοσπονδίας τον Οκτώβρη του 2011, κατηγορούμενοι ότι η 11 ημερών απεργία τους, οδήγησε στη «ρύπανση του περιβάλλοντος» και σε…. κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας!!!.
«Σέρνονται» στα δικαστήρια από την Εισαγγελία Αθηνών που «πάτησε» σε έγγραφα και εκθέσεις συναδέλφων μας, των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής (Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος), που συντάχθηκαν «κατά παραγγελία» μετά την προφορική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής και τον ντόρο των αστικών μέσων ενημέρωσης. Συνάδελφοί μας δεν είδαν ότι έτσι χτυπάνε και τα δικά τους συμφέροντα ή άλλοι απλώς έσκυψαν το κεφάλι …
Είναι προφανές, ότι αξιοποιήθηκαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεργούσαν, γιατί είναι φυσικό τότε τα σκουπίδια να συσσωρεύονται, όπως και όταν απεργούν οι ναυτεργάτες δεν κινούνται τα καράβια, στην απεργία των εκπαιδευτικών δε λειτουργούν τα σχολεία κ.ο.κ.
Και είναι βέβαιο ότι δεν έπιασε ξαφνικά καμία ευαισθησία για τη Δημόσια Υγεία, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες! Γιατί αν ήταν έτσι δεν θα πετσοκόβανε τις δαπάνες για την υγεία του λαού και δεν θα κλείνανε νοσοκομεία, δε θα άφηναν περιοχές της Αθήνας να έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους (Βοτανικός-Ρουφ κ.α.), δεν θα απολύανε καθαρίστριες, δεν θα αφήνανε την καθαριότητα των δημοσίων κτιρίων-υπηρεσιών στα νύχια των εργολάβων και τόσα άλλα.
Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. αποτελεί «κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία», γιατί είναι η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων. Αυτή την πολιτική αξιοποιούν και εφαρμόζουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, που προχωράνε ταχύτατα την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής -όπως και άλλες Περιφέρειες- παραδίδει στους μεγαλοεργολάβους τη διαχείριση των απορριμμάτων για 27 χρόνια, με τα 4 εργοστάσια… και γι’ αυτό μπήκε και ενεργά στο «χορό» της επίθεσης κατά της απεργίας των εργαζομένων της καθαριότητας.
Κυβέρνηση, Ε.Ε., Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες προωθούν την ανάπτυξη των καπιταλιστών και την κατεδάφιση κάθε κοινωνικού και εργατικού δικαιώματος. Γι αυτό χτυπάνε και κάθε απεργία, γι αυτό ενισχύουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό», και μάλιστα σήμερα σε μια περίοδο παρατεταμένης και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, όπου το αστικό κράτος παίρνει τα μέτρα του, για να προλάβει το ξέσπασμα των εργαζομένων, εντείνοντας την καταστολή και την τρομοκρατία.
Στέλνουν μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, να σκύψουν το κεφάλι… Να τους γίνει οικεία η αντίληψη, ότι η απεργία είναι εις βάρος του «κοινωνικού συνόλου». Αποδεικνύεται μ’ αυτή τους την πρεμούρα, ότι την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, την φοβούνται, κι ας καταγράφονται σήμερα χαμηλά ποσοστά!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να αποδέχεται να αξιοποιηθεί η δουλειά του για να χτυπηθούν κινητοποιήσεις άλλων εργαζομένων, για να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, για να εξυπηρετηθούν ξένα προς τα δικά μας συμφέροντα. Δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να ξεχνάει ότι η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση στην οποία εργαζόμαστε, έρχεται να υλοποιήσει άμεσα τις κατευθύνσεις του «Καλλικράτη» και όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις του αστικού κράτους.
Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων, την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Απαντάμε με αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


                                                  2-9-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου