Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία)




ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΟΥ



                            ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Συνάδελφοι
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 6 Νοέμβρη.

Η επίθεση που δέχεται ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία συνεχώς οξύνεται. Το τελευταίο διάστημα κορυφώνεται με το ξήλωμα όλων των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ήδη στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι εργαζόμενοι είναι στην 8η εβδομάδα κινητοποιήσεων. Τους θεωρούν υπεράριθμους, πλεονάζοντες όχι γιατί επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός αλλά γιατί η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., και η κυβέρνηση που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, στοχεύουν στην απελευθέρωση της παιδείας ώστε να γίνει πεδίο λαμπρό δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου, με μεγάλα ποσοστά κέρδους.
Το ίδιο γίνεται και σε άλλους τομείς του δημοσίου που μπορούν να είναι χρυσοφόροι στο ξένο και εγχώριο κεφάλαιο. Αυτούς τους κλάδους θέλουν να τους οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις, ρίχνοντας τελικά το κόστος της εργατικής δύναμης, αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις. Ο απολυμένος πλέον συνάδελφος θα ζητήσει δουλειά σ’ αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους και στις «συνεταιριστικές επιχειρήσεις» με 400 ευρώ και θα είναι στην αναμονή με άλλο 1,5 εκατομμύριο άνεργους.
Κάποιοι λένε ότι δεν «κινδυνεύουν» οι Περιφέρειες γιατί δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι το επόμενο κύμα απολύσεων δεν θα είναι και από τις Περιφέρειες.
Μέσα στο Σεπτέμβρη δημοσιεύτηκαν συνολικά πάνω από 2000 καταργήσεις οργανικών και προσωποπαγών θέσεων σε Υπουργεία και οργανισμούς. Ήδη προχωράει και ολοκληρώνεται η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. Η Περιφέρεια Αττικής ετοίμασε σχέδιο για την τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού με καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων και Διευθύνσεων χωρίς να διασφαλίζονται οι οργανικές θέσεις των συναδέλφων.


Πού αποσκοπούν! Ποιόν εξυπηρετούν όλες αυτές οι αλλαγές;
Σίγουρα όχι τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους !


Όπως και να ονομάσουν την απόλυση- είτε διαθεσιμότητα, είτε κινητικότητα, είτε αξιολόγηση- απόλυση θα είναι. Απόλυση με διπλό αντίκτυπο: και για το συνάδελφο που θα χάσει τη δουλειά του αλλά και για τη λαϊκή οικογένεια αφού θα εκχωρηθούν δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμοί σε ιδιώτες, με τη «σύμφωνη γνώμη» βέβαια των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών. Για παράδειγμα από την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Πατρέων και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και οι λαϊκές οικογένειες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα υπεραυξημένα ανταποδοτικά τέλη που θα βάλουν για τα σκουπίδια προς όφελος φυσικά του ιδιώτη. 
Οι αναδιαρθρώσεις στην υγεία και την παιδεία έχουν αντίκτυπο στη λαϊκή οικογένεια! Ο άνεργος, ο υποαπασχολούμενος, ο χαμηλά αμειβόμενος θα μπορεί να πληρώνει για να πάει στο νοσοκομείο χαράτσι 25 και 5 €, θα μπορεί να πληρώνει για να τελειώσει το παιδί του το «δωρεάν» σχολείο, θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές το παιδί του στο αποδιοργανωμένο πανεπιστήμιο; Ο εργαζόμενος γιατί πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές;


Δεν πάει άλλο!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.


Συνάδελφοι,
Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης θα πρέπει να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Με τους εργαζόμενους σε άλλους οργανισμούς του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Να βρούμε συμμάχους ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους. ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που οδηγούν χρόνια τώρα τους εργαζομένους από ήττα σε ήττα, που οδηγούν συνειδητά τα σωματεία και τους αγώνες σε εκφυλισμό. Έχουν ευθύνη που δεν αξιοποιούν το όπλο της απεργίας, που δεν την προετοιμάζουν, που δεν κάνουν Γενικές Συνελεύσεις για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση με τους εργαζόμενους. Έχουν ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κίνημα. Σπέρνουν την απογοήτευση στους εργαζόμενους, περνάνε την αντίληψη ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αρκεί να μη γίνεται απλά για να γίνει. Ο αγώνας και η απεργία είναι υπόθεση όλων μας.


Γιατί να απεργήσουμε ; Γιατί να χάσουμε ένα μεροκάματο;

  • Για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να τελειώσουν με ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση. Γιατί η κυβέρνηση, η Ε.Ε., η τρόικα αλλά και οι δυνάμεις που αποδέχονται και υπηρετούν την πολιτική τους, πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα πάμε το πρωί στη δουλειά, αν θα είμαστε οι επόμενοι στη λίστα των απολύσεων. Γι’ αυτό πρέπει να απαιτούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Να απαιτήσουμε καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.
  • Γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τις περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα. Συντάξεις απ’ τις οποίες σήμερα ζει μια ολόκληρη οικογένεια.
  • Γιατί η περικοπή 2 δις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση θα μειώσει κι’ άλλο τις συντάξεις και τις παροχές
  • Γιατί το μεροκάματο που θα «χάσουμε» στις 6 του Νοέμβρη είναι ελάχιστο μπροστά σ’ αυτά που μας έχουν πάρει τα τελευταία 2 χρόνια αλλά και σ’ αυτά που πρόκειται να μας πάρουν! 
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. που θα γίνουν : 


Πάτρα :        10.30  π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, 
Πύργος :      10.00  π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ,
Μεσολόγγι:  10.30  π.μ. στην κεντρική πλατεία, 
Αγρίνιο:       10.30  π.μ. στην κεντρική πλατεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου