Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η δίκη των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»


Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ, την ΑΣΓΜΕ και άλλους φορείς


       

Στα δικαστήρια σέρνουν  κυβέρνηση και βιομήχανος Μάνεσης τους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», συνεχίζοντας την προσπάθεια να χτυπήσουν τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν για περισσότερους από δέκα μήνες. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ και συνελήφθησαν έξω από την πύλη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη βία» (!) και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης».
Ακόμα, δικάζονται 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα σύζυγος απεργού που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς τους οποίους σέρνουν στα δικαστήρια, απευθύνει προς τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία το ΠΑΜΕ. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ: «Η κυβέρνηση και ο βιομήχανος Μάνεσης μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζουν με δικαστικές διώξεις και στέλνουν  στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς που για μήνες αποτέλεσαν φάρο στους αγώνες των εργαζόμενων όλης της χώρας. Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας".
Ο πολύμηνος και ηρωικός απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι χαλυβουργοί στις πύλες του εργοστασίου ήταν και είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Να μην περάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Να μην περάσει το δόγμα "νόμος και τάξη". Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία μας μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε επίθεση της εργοδοσίας, την κρατική βία».

Καταγγελία της ΑΣΓΜΕ

Ανάμεσα στους 19 χαλυβουργούς που σύρονται στα δικαστήρια από τον βιομήχανο Μάνεση με κατασκευασμένα αδικήματα είναι και μία γυναίκα, σύζυγος χαλυβουργού, η Μαρία Δελή, η οποία είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής, αλλά και της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).
Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει σε όλους τους γονείς και τους εργαζόμενους τόσο τις διώξεις των απεργών χαλυβουργών όσο και της Μαρίας Δελή.
Τη συμπαράστασή του στους χαλυβουργούς εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος».   
              
                                         902.gr

2 σχόλια: