Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Μεσολογγίου



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
   ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

                          


                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσολογγίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που ομόφωνα αποφάσισανστις Βρυξέλλες οι ΥΠΕΞ της ΕΕ.
Η επέμβαση βέβαια δρομολογείται εδώ και μήνες, υποστηριζόμενη αρχικά εμμέσως από τον «σοσιαλιστή» Ολάντ μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης (Μαρτης 2013).
Για την υλοποίηση της απόφασης, την οποία ονόμασαν «πολιτική συμφωνία» αναφέρουν ότι χρειάζεται να βασίζεται σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλο «έδωσε» το στρατηγείο στη Λάρισα το οποίο θα λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής Έλληνα αξιωματικό.
Για άλλη μια φορά και μάλιστα με το ξημέρωμα της ελληνικής προεδρίας δίνουν τα πάντα για να διευκολύνουν μια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας ενάντια σε λαούς της περιοχής, αυτή τη φορά ενάντια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μετά τις δήθεν διαπραγματεύσεις και παζαρέματα, στόχος τους πλέον είναι η άμεση επανανεργοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας ώστε μέχρι το τέλος του Φλεβάρη -που θα συνέλθει στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας- να είναι τα πάντα σε εξέλιξη.
Η επέμβαση αυτή που πίσω της κρύβει τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας δείχνει για άλλη μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η  
Επιτροπή Ειρήνης Μεσολογγίου απαιτεί:

· ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΉ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

· ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
· ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


                                            Μεσολόγγι 27-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου