Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κυνηγάνε τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται !


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                            
                                                            προς
                                                 Περιφερειάρχη Αττικής                                                                  κ. Ι. Σγουρό      
                                                                                                                                Κοιν/ση : - Αντιπεριφερειάρχες - Παρατάξεις Π.Σ.
                                                                                   - ΑΔΕΔΥ – ΟΣΥΑΠΕ - ΣΥΠΑ
                                               
            Με αφορμή το από 5-3-2014 αντισυνδικαλιστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυναδελφικό έγγραφο του αναπληρωτή Δ/ντή της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Περιφέρειας Αττικής και επειδή κατά διαστήματα τίθενται γραπτά και προφορικά τα ίδια ή ανάλογα ζητήματα για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, αναφορικά με τη χορήγηση και λήψη συνδικαλιστικών  αδειών, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
ü    Είναι ανεπίτρεπτο να αμφισβητείται το δικαίωμα χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας στους εκλεγμένους συνδικαλιστές, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε από το συνδικαλιστικό κίνημα με αγώνες και αποτυπώθηκε στο Ν. 1264/1982, και στις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις.
ü    Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα στελέχη της Διοίκησης (Δ/ντές Υπηρεσιών), που έχετε επιλέξει δεν μπορούν να διαβάσουν ή να κατανοήσουν την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις και όταν μάλιστα κάποια από αυτά συνδικαλίζονταν τα προηγούμενα χρόνια !!
Δεν γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να αρνηθούν τη χορήγηση της συνδικαλιστικής άδειας και ότι το αίτημα χορήγησης της άδειας έχει την έννοια  της γνωστοποίησης και όχι της έγκρισης;
ü    Είναι ανεπίτρεπτο να εγείρονται τέτοια ζητήματα για συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που ποτέ δεν λούφαραν, και πάντα χρησιμοποίησαν τις συνδικαλιστικές άδειες για την ενημέρωση και οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων.
ü    Δεν μπορεί να θέτει έμμεσα, ο αναπληρωτής Δ/ντής της  Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, Περιφέρειας Αττικής ζήτημα μη έγκαιρης ενημέρωσης της υπηρεσίας για την λήψη συνδικαλιστικής άδειας, όταν με πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία ενημερώνεται για το σύνολο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας της υπηρεσίας.
ü    Δεν μπορεί άλλοι Δ/ντές, όπως ενημερωθήκαμε να αμφισβητούν την ισχύ της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης (ΦΕΚ  1369/2009) με το επιχείρημα ότι αυτή είχε υπογραφεί ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΟΣΥΝΑΕ, δηλ. την Ομοσπονδία των Συλλόγων των Νομαρχιακών Υπαλλήλων, όπως ονομαζόταν προ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και προ τροποποίησης του καταστατικού της η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία  Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας).
ü    Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη στάση του  αναπληρωτή Δ/ντή της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π. Ε., Β.Τ., Περιφέρειας Αττικής, που θέλει να βάλει εμπόδια στη προσπάθεια συνδικαλιστικού στελέχους να παρέχει εργασία, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι, να έχει τομέα ευθύνης, που διατυπώνει την άποψη ότι έτσι παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας..., και δείχνει ότι όποιος συνδικαλίζεται θα πρέπει να “τιμωρείται” !!
ü    Είναι αδιανόητο συνδικαλιστής, που δικαιούται ως μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ άδεια απουσίας από την εργασία του για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του (για 3 χρόνια), να μέμφεται για τις 4 ή 6 ή 8 μέρες που απουσίασε με συνδικαλιστική άδεια τους μήνες Δεκέμβρη 2013, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2014 !!
     Μήπως αποτελεί εμπόδιο στη στάση τους, η παρουσία μας στους χώρους δουλειάς ;
            Σας καλούμε να καταδικάσετε όλες τις παραπάνω ενέργειες των στελεχών της Διοίκησής σας, που προσπαθούν να παρεμποδίσουν, αντί να διευκολύνουν την συνδικαλιστική δράση, που ρίχνουν νερό στο μύλο της επιθετικότητας κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας, που θέλουν να κατεδαφίσουν τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν μείνει ακόμα όρθια.

            Ζητάμε να δώσετε τις ανάλογες οδηγίες στους Δ/ντές των υπηρεσιών σας και να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. -                          

                                                                                                   17-3-2014



Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου