Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τρομοκρατική επίθεση αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι στο κέντρο της Αθήνας



Την προκλητική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν άνεργοι και εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στην ανεργία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και πορεύτηκαν ως το υπουργείο Εργασίας. Εκεί βρήκαν τις πόρτες κλειστές καθώς παρότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έλειπε σύσσωμη. Τα συνδικάτα απαίτησαν να έρθει ο υπουργός για να γίνει η συνάντηση και όταν αυτό δε συνέβη, ανακοίνωσαν ότι θα πάνε στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση.
Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες είχαν φράξει το δρόμο για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν και λίγο αργότερα τους επιτέθηκαν με γκλομπ και χημικά για να μην ενοχλήσουν την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.


 


Οι συγκεντρωμένοι δεν έδειξαν φόβο. Αντίθετα, με συνθήματα κατήγγειλαν την κρατική βία σε βάρος του λαού και σε όφελος των μονοπωλίων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το συλλαλητήριο της Παρασκευής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προκλητική συμπεριφορά των υπουργών εναντίον των διαδηλωτών, καθώς απέρριψαν το αίτημα για συνάντηση τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στο Οικονομικών, κατήγγειλε ο Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και κάλεσε το λαό να συνεχίσει τους αγώνες του, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου