Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

H εβδομάδα “αγωνιστικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών” του Ε.Κ.Α.


          

H εβδομάδα “αγωνιστικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιώνπου αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου στις 24.2.2014 συνεχίστηκε και σήμερα με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ Αγρινίου.

«Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α , σε σύσκεψη που κάλεσε τη Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. τα σωματεία μέλη του  και τα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους της περιοχής  με θέμα την προστασία της ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, πρότεινε  εβδομάδα αγωνιστικής δραστηριότητας και πρωτοβουλιών προβάλλοντας τα αιτήματα  και τις θέσεις του ταξικού κινήματος  στους παρακάτω χώρους  και κάλεσε  τους εργάτες , τις εργάτριες, τους νέους και τις νέες , τους συνταξιούχους , τους άνεργους , τους μικροεπαγγελματίες , τους μικροαγρότες να πάρουν  μαζικά και μαχητικά μέρος»
Eτσι και την Τρίτη 4 Μάρτη 2014, το Ε.Κ.Α., τα σωματεία, με
«ταξικό οδηγό» το ΠΑΜΕ, διαδήλωσαν για αρκετή ώρα «ενάντια στις διακοπές ρεύματος και νερού και τις αυξήσεις των τιμολογίων» και επέδωσαν ψηφίσματα στους προϊσταμένους των δύο υπηρεσιών.
Από το τη ντουντούκα ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ συνεχώς ακούγονταν:
«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ – ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΕΗ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.»
Η πορεία κατευθύνθηκε μπροστά από τη ΔΕΥΑΑ όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ όπου του κατατέθηκε υπόμνημα αιτημάτων…
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟΥ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ.
  Για την Τετάρτη σχεδιάζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αγρινίου «ενάντια στα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς και την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης»
και την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. «παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου ενάντια στα χαράτσια (5ευρο) διεκδικώντας δημόσια δωρεάν καθολική Υγεία».
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες:
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ – ΩΡΑ 10:30 π.μ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΟ Αγρινίου, ενάντια στα χαράτσια , τους πλειστηριασμούς και την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ – ΩΡΑ 10:30π.μ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου ενάντια στα χαράτσια (5 ευρώ  ) –
( 1 ευρώ συνταγογράφησης κ.α. ) διεκδικώντας ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ – ΩΡΑ 10:30  π.μ.
Παράσταση – κινητοποίηση απαίτησης στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. , διεκδίκησης άμεσων μέτρων ανακούφισης και προστασίας των ανέργων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΗ – ΩΡΑ 10:30 το ΠΡΩΊ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΗ – ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Εκδήλωση αφιερωμένη στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στο Παπαστράτειο Μέγαρο  με ομιλήτρια τη Λιάνα Κανέλλη , Βουλευτή του Κ.Κ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου