Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.



Οι βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης για έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, σε βάρος πάντα των λαών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτυπώνονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στις δηλώσεις του έλληνα ΥΠΕΞ, Ε. Βενιζέλου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι αποτελεί θράσος να μιλά η προεδρεύουσα στην ΕΕ ελληνική κυβέρνηση για τη διεθνή έννομη τάξη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, από τη στιγμή που έχει συναινέσει σε μια σειρά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και την πιο πρόσφατη ωμή παρέμβαση στην Ουκρανία, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο και τρομοκρατώντας τους λαούς για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο τα μονοπώλια.
Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου είναι ξεκάθαρη απόδειξη της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Οι αναφορές του για τις εξελίξεις και την παρέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία, στη Συρία, στην Αίγυπτο και στο Σεράγεβο είναι στηριγμένες στην ήδη δρομολογημένη Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ καθώς και στο στρατιωτικό της βραχίονα,την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας. Οι δηλώσεις του έλληνα ΥΠΕΞ αποτυπώνουν αυτό που επανειλημμένα έχει επισημάνει η ΕΕΔΥΕ, ότι η ΕΕ είναι μια ένωση κεφαλαίου, μια αγέλη από πεινασμένες ύαινες που τρέφονται με τη σάρκα των λαών.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Να καταδικάσει με τον αγώνα αλλά και την ψήφο του τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα, μαζί με το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα να δυναμώσουμε την πάλη μας για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση της χώρας μας από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με το λαό ιδιοκτήτη και κυρίαρχο του πλούτου που παράγει.

                                Αθήνα 15.4.2014                                                                   Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου