Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης για τη κοινή συνέντευξη τύπου νυν και νεοεκλεγμένου δημάρχου για το θέμα της ΔΕΥΑΜ


       
    ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο δημαρχείο (πλατεία Μπότσαρη), σήμερα 29/5/2014 , πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου ο νυν και ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος για το θέμα της ΔΕΥΑΜ.
Η επιλογή αυτής της διαδικασίας έχουμε τη γνώμη ότι δεν πρόσφερε τίποτα στη λύση του οξυμένου και επιτακτικού προβλήματος της υπερχρεωμένης ΔΕΥΑΜ που καθιστά προβληματική τη συνέχιση της λειτουργίας της.
Ο νυν δήμαρχος ανέφερε την πραγματική κατάσταση της επιχείρησης.
Σε 5.800.000 ευρώ ανέρχονται οι υποχρεώσεις της (ενώ πριν στο προεκλογικό φυλλάδιό του το κατέβαζε στις 4.607.675) με τα σχεδόν 2.000.000 προς ΔΕΗ και σε 3.462.000 ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που χρωστούν οι καταναλωτές νερού.
Είπε ότι χρειάζεται πίεση προς την Κυβέρνηση για το χρέος και προς τη ΔΕΗ για το ύψος του τιμολογίου αλλιώς η επιχείρηση δεν θα μπορεί να συνεχίσει.
Δεν είπε όμως γιατί οι εκάστοτε πρόεδροι της ΔΕΥΑΜ, στελέχη της παράταξής του, καθησύχαζαν για την καλή πορεία της επιχείρησης όταν τους έθεταν σχετικές ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε πως εννοεί αυτήν την πίεση στην κυβέρνηση, ούτε για ποιο λόγο τριάμισι χρόνια τώρα δεν άσκησε καμιά πίεση.
Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, αφού ανέφερε πως μόλις προχθές ενημερώθηκε για τη ΔΕΥΑΜ δεσμέυτηκε για άμεση προταιρεότητα δέμευσης κονδυλίων για ύδρευση Αιτωλικού, κάλεσε τους δημότες που δεν πληρώνουν να πληρώσουν και έκανε πως δεν άκουσε για τις ευθύνες της κυβέρνησης.
Η ΛΑΊ΄ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει τη βεβαιότητα πως σοβαρότατα ζητήματα όπως η συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ ( και άρα η προμήθεια φτήνου και ποιοτικού νερού) δεν λύνονται με επικοινωνιακά τρικ και γενικόλογες διακηρύξεις. Χρειάζεται υπεύθυνη συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων (παλαιών και νέων), των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜ, φορέων και πολιτών για συναπόφαση σχεδιασμό δράσης συγκεκριμένης, οργανωμένου αγώνα πίεσης προς την κυβέρνηση να αναλάβει την εξόφληση όλου του χρέους της, τη χρηματοδότηση στο σύνολό τους των έργων υποδομής (νέα δύκτια, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς, κ.λ.π ), τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ για να μπορεί να παρέχει δωρεάν ποιοτικό νερό στις αδύνατες ομάδες και φτηνό στους υπόλοιπους και να υποχρεώσει τη ΔΕΗ για φτηνό τιμολόγιο. Ακόμη χρειάζεται άμεση πίεση προς τις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε» να καταβάλλουν στο ακέραιο όλες τις οφειλές όλων των χρόνων για τη ρευματοδότηση των αντλιοστασίων που τους αναλογούν.

                        

                   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 29/5/2014
Μαργαρίτης Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΊ΄ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου