Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τα καπνά των χωριών Μούσουρα και Ελληνικά Μεσολογγίου ποιοτικά ήταν από τα καλύτερα στο κόσμο !


Η επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θόδωρου Μαργαρίτη στα Μούσουρα και τα Ελληνικά έφερε στο φως μια σημαντική,  αν και άγνωστη για τους πολλούς πληροφορία,  για την ποιότητα των παραγόμενων καπνών σε όλη την ορεινή περιοχή του Μεσολογγίου.
Η Ελλάδα σαν καπνοπαραγωγός χώρα βρισκόταν στην ψηλότερη θέση στις προτιμήσεις των καπνεμπόρων και των εξειδικευμένων στελεχών τους (Εξπέρ) και θεωρούνταν η χώρα που παράγει τα καλύτερα καπνά λόγω των ιδανικών κλιματολογικών συνθηκών της. Για τον ίδιο λόγο η Αιτωλοακαρνανία θεωρούνταν η καλύτερη κλιματολογικά περιοχή της Ελλάδας και παρήγαγε  καπνά με ποιοτικά χαρακτηριστικά που προτιμούσαν για το χαρμάνι τους οι μεγάλες καπνεμπορικές επιχειρήσεις ντόπιες και ξένες.
Στην ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου παραγόταν, αποκλειστικά και παρά την ονομασία της, η ποικιλία Μυρωδάτα Αγρινίου και με βάση τους ετήσιους στατιστικούς πίνακες του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, τα Ελληνικά και τα Μούσουρα, είχαν την ψηλότερη βαθμολογία στην βαθμολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, που γίνονταν από συνεργεία υπαλλήλων του.
Ένα προϊόν λοιπόν που με βάση τα επίσημα κρατικά στοιχεία ήταν, αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα στο κόσμο καταργήθηκε λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα τα χωριά μας τώρα να μαραζώνουν.
" Πρέπει να βγάλετε τα κατάλληλα συμπεράσματα από την καταστροφική για την Ελλάδα πολιτική της Ε.Ε καθώς και για όλους όσους την στήριξαν και την στηρίζουν. Και η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσων απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια των άλλων υποψηφίων και για τις τρεις εκλογές είναι τέτοιοι άνθρωποι. Να θυμηθείτε τι έλεγαν για μας, όταν μιλούσαμε ενάντια στις επιδοτήσεις και στην κατάργηση της καλλιέργειας καπνού και άλλων αγροτικών προϊόντων  και να τους ανταμείψετε ανάλογα ψηφίζοντας ΚΚΕ παντού." ήταν ένα μέρος από όσα είπε ο Θόδωρος Μαργαρίτης μιλώντας στα καφενεία των δύο χωριών κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου