Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Aνακοίνωση του Ε.Κ.Α. για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ)


               ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                                 ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 2641022325 FAX: 26410 46515

                                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας και εντείνοντας  την αντιλαϊκή της πολιτική , επιβάλλει το νέο και πιο «φουσκωμένο»  χαράτσι , τον περιβόητο «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) . Ένα χαράτσι που ήρθε σαν προσωρινό μέτρο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τώρα μονιμοποιείται μέσω των εκκαθαριστικών της Εφορίας σε πέντε δόσεις.
Η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης,  μέσα από την υπέρογκη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, στοχεύει στην είσπραξη 500 εκατομ. ευρώ από τη μια μεριά  και από την άλλη ενισχύει τους όρους και τις προϋποθέσεις  για τη συγκέντρωση της λαϊκής στέγης  και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια , αφού καταργείται κάθε όριο προστασίας για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Τα ληστρικά χαράτσια στη λαϊκή στέγη και περιουσία σφίγγουν  ακόμη περισσότερο τη θηλιά  γύρω από το λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν  στις τράπεζες τις δόσεις των δανείων  και τα οποία από 1-1-2015 θα έρθουν αντιμέτωπα  με τον «κώδικα δεοντολογίας» της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος ανοίγει το δρόμο για μαζικά  ξεσπιτώματα λαϊκών οικογενειών.
Όσο για τα  «λάθη» και τις «διορθώσεις» που εξαγγέλθηκαν , αυτά είναι στάχτες στα μάτια των εργαζομένων  προκειμένου  να καλυφθούν οι αιτίες και οι στόχοι των άγριων αντιλαϊκών χαρατσιών.
Το Ε.Κ.Α. απαιτεί : 
  • την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών, 
  • την πλήρη απαλλαγή της πρώτης  και δευτερεύουσας κατοικίας  που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες  και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας,   
  • να μη φορολογηθεί η αγροτική γη , 
  • να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
                                                     
                                               Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου