Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

OI εξαγγελίες – δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού εργασίας για την ανεργία αποτελούν κοροϊδία και εμπαιγμό για τους άνεργους


    ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                          ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ 
Τηλ. 2641 022325 FAX: 2641 0 46515


                                  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τους άνεργους, ειδικά στους νέους,  τις εξαγγελίες – δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού εργασίας για την ανεργία.  Οι δηλώσεις – εξαγγελίες προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελούν κοροϊδία, εμπαιγμό για τους άνεργους  και τις οικογένειές τους, είναι προγράμματα ανακύκλωσης  της ανεργίας και παράλληλα  προσφέρουν τζάμπα εργασία στους κεφαλαιοκράτες, τους στέλνουν στα νύχια της εκμετάλλευσης των εργοδοτών στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Προγράμματα που μόλις τελειώσουν ο άνεργος ξαναβρίσκεται  πάλι στο άγχος και την ανασφάλεια, ψάχνοντας για δουλειά για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους με τσακισμένα τα δικαιώματα  και τη ζωή της εργατικής τάξης.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. απευθύνεται στους άνεργους που θα βρεθούν σ’ αυτά τα προγράμματα. Η ανεργία δεν είναι ατομική τους ευθύνη αλλά γέννημα – θρέμμα του συστήματος που ενισχύει με κάθε τρόπο την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε όλους τους κλάδους. Αξιοποιούν την ανεργία για να χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό, χτυπούν την πλήρη  και σταθερή εργασία.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καλεί  τους άνεργους,  που εξ ανάγκης θα καταφύγουν σε τέτοιες επιλογές για να ανακουφιστούν πρόσκαιρα, να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτά τα μέτρα. Να οργανώσουν την πάλη τους , να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους  σε κάθε  κλάδο, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης  μέσα  στους τόπους δουλειάς.
Οι άνεργοι δεν έχουν άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισής τους, μέτρα που μόνιμα παλεύει το ταξικό κίνημα όπως : επιδότηση των ανέργων με 600 € όσο καιρό είναι άνεργοι, οι μέρες ανεργίας να είναι συντάξιμες, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  για τους ίδιους και τις οικογένειες τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.λ.π.
Θα χρειαστεί συνεχής αγώνας για να σπάσουμε τις αλυσίδες  της εκμετάλλευσης,  για το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας  με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα για να ανοίξει ο δρόμος  για την ανατροπή συνολικά της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

                                      ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου