Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οχι στη διάλυση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας


                                    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                  (Σ.Υ.Π.Ε.Α)

                                                 Ι.Π. Μεσολογγίου3/ 11/ 2014
                                                                        Αρ.πρωτ.:  50

Τηλέφωνα: 2631- 3- 61217, 61216,
fax: 2631- 0- 27125, 2641-3-63737
metagr@otenet.gr
                
        Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της 30ης Οκτώβρη 2014.

Η Γενική Συνέλευση του Σ.Υ.Π.Ε.Α. καταδικάζει τις μετακινήσεις προσωπικού που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και δεν τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις που κατ’ επανάληψη  έχει θέσει ο σύλλογος μας και συγκεκριμένα :
1. Αντίστοιχη αναπλήρωση τους με μόνιμο προσωπικό.
2. Γνώση των νέων οργανογραμμάτων και των θέσεων που αυτά προβλέπουν.
3. Διαφάνεια, ενημέρωση συλλόγου, αιτιολογημένες αποφάσεις αρμοδίων οργάνων, υπολογισμό κοινωνικών κριτηρίων.
4. Σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων.
Επίσης καταδικάζει τη συνεχόμενη για δυο χρόνια μη λειτουργία των κρατικών ΚΤΕΟ, που παραμένουν κλειστά με το πρόσχημα των πιστοποιήσεων.
Οι ενέργειες αυτές οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυση της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και είναι αποτέλεσμα μιας προδιαγεγραμμένης πορείας που άρχισε με την εφαρμογή του Καλλικράτη,  συνεχίζεται με τη διαθεσιμότητα, τη κινητικότητα, την «αξιολόγηση» και τη μείωση των δομών και έχει σαν τελικό σκοπό την παράδοση του μεγαλύτερου και πιο προσοδοφόρου τομέα του δημοσίου, βορά στους ιδιώτες.
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, τους δήμους και τις δημοτικές κινήσεις του νομού μας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αναδείξουν το θέμα και να απαιτήσουν:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ  ΜΕ  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (π.χ. ΑΝΕΡΓΟΙ).
         
            Η Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων
     Περιφερειακής ΕνότηταςΑιτωλοακαρνανίας (Σ.Υ.Π.Ε.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου