Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας


                               
  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

              ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 7 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. συνεδρίασε στο Ε.Κ.Α. η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αιτωλ/νίας με κύριο θέμα: Εκτίμηση της δίμηνης καμπάνιας δράσης για τα ζητήματα της ανεργίας, ασφαλιστικού, εισοδήματος , φοροληστεία- φοροεπιδρομή, υγείας κ.α και κλιμάκωση της δράσης.
Αποκορύφωμα αυτής της δράσης ήταν το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο Σύνταγμα 1η Νοέμβρη του οποίου η επιτυχία σε μαζικότητα και παλμό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Ήταν ένα λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης , οργής και διεκδίκησης. Αυτό δείχνει η συμμετοχή 1.000 συνδικαλιστικών οργανώσεων , συλλόγων μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των πάνω από 100.000 εργαζομένων, ανέργων, μικροΕΒΕ, μικροαγροτών, νεολαίας .
Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους και ανέδειξε τη δυνατότητα και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό, εργατικό- λαϊκό κίνημα για να ανυψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
Η Γραμματεία της Αιτωλ/νίας οργάνωσε τη δράση στο νομό. Πήραν αποφάσεις τα Ε.Κ. Αγρινίου και Μεσολογγίου , τα σωματεία μέλη τους που οργάνωσαν τη δράση τους με συσκέψεις, συνελεύσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και κλάδους και στους χώρους κατοικίας.
Το άνοιγμα αυτό της δράσης πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα δίνοντας καθημερινά μάχες παντού, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, έχοντας σαν οδηγό τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής – Πανεργατικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη, παίρνοντας μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ .

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου