Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον υπουργό Δικαιοσύνης για να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό





Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και τη Λίνα Κροκίδη υπεύθυνη του τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ, σχετικά με την τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση του Ν. Ρωμανού.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Γκιόκας επεσήμανε: 

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και πρέπει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο και πρέπει να εξασφαλίζεται και για εκείνους που κρατούνται στις φυλακές. Άλλωστε, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής επανένταξης.
Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Αυτό θα οδηγήσει στην υπονόμευση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών που θα δίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Οι εκπαιδευτικές άδειες είναι αναγκαίες και πρέπει να δίνονται στις περιπτώσεις που προβλέπεται.
Από κει και πέρα η συνεχιζόμενη άρνηση χορήγησης άδειας στο Ν. Ρωμανό δημιουργεί ερωτηματικά και ρίχνει λάδι στη φωτιά, σε μια περίοδο που ο λαός πρέπει να στρέψει την προσοχή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και στην οργάνωση της πάλης του».


                                                          902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου