Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά στα διόδια Ακτίου έκαναν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δικαιώματά τους

 

           
                    Από τα διόδια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Πρωτοχρονιά στο σταθμό των διοδίων πέρασαν οι εργαζόμενοι στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου, που προχώρησαν σε κατάληψη, περιφρουρώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Με μπροστάρη το σωματείο τους και με την αμέριστη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, οι εργαζόμενοι απεργούν από τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη διεκδικώντας την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και την συνέχιση της εργασίας τους το 2015.
Ζητούν επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους οι 5 συνάδελφοί τους τεχνικοί που απολύθηκαν παράνομα στις 31 Οκτώβρη και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία.
Η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που έχει αναλάβει από το νέο χρόνο την εκμετάλλευση των διοδίων αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζόμενων, ενώ έχει προσλάβει στη θέση τους φθηνότερους εργαζόμενους, κάτω των 25 ετών, ώστε να αυξήσει την κερδοφορία της με τη μείωση κατά 40% του «κόστους εργασίας».
Η χθεσινοβραδινή προσπάθεια της εταιρείας να εγκαταστήσει τους νέους εργαζόμενους στο σταθμό των διοδίων συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων και έπεσε στο κενό. Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκε για μια ακόμη φορά το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καθώς και οβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργασιακού τους χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου