Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Γαλλία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού “Charlie Hebbo” που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων και άλλων 4 τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και τα τραγικά γεγονότα που βρσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Η δολοφονική επίθεση, στρώνει το έδαφος, δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για την παραπέρα ένταση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.  Ωθεί ευρύτερες μάζες στην αγκαλιά ξενοφοβικών κινημάτων όπως το γερμανικό PEGIDA που διοργανώνει εκδηλώσεις με αντιισλαμικό περιεχόμενο.
Η απάντηση στον ιμπεριαλισμό, στις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών και σε όλα τα στηρίγματα τους δεν είναι άλλη από το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης  με τη συμμετοχή των εργαζομένων , των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.
Τέτοιες επιθέσεις , δίνουν τα απαραίτητα προσχήματα για την ένταση των μηχανισμών καταστολής για παραπέρα αντιλαϊκά μέτρα και περιορισμούς ενάντια στη λαϊκή πάλη.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές που συσπειρώνονται στο αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, να επαγρυπνούμε μπροστά στον κίνδυνο νέων αντιδραστικών μέτρων στο όνομα της αντιμετώπισης των «φανατικών ισλαμιστών», των τζιχαντιστών και των «τρομοκρατών», που εξέθρεψαν και στήριξαν πολύμορφα οι ΗΠΑ και άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες.
Οι ιμπεριαλιστές όποιο μανδύα και να φορέσουν , έχουν στο στόχαστρό τους λαούς μέσα κι έξω από τα σύνορα των χωρών τους.

Αθήνα, 9  Γενάρη 2015                          
Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου