Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Γερμανία: Πορεία και διαδήλωση προς τιμήν του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ


              

Μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχαν στη διαδήλωση και στην πορεία στις 11 Γενάρη στο Βερολίνο προς τιμήν των κομμουνιστών ηγετών Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ, που δολοφονήθηκαν πριν 96 χρόνια από τα λεγόμενα Φράικοπς, ένοπλες ομάδες βετεράνων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οργανωμένες από την κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών μαζί με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 10.000 διαδηλωτές, οι οποίοι, αφού διέσχισαν την κεντρική λεωφόρο Frankfurter Allee, προέκταση της ιστορικής Karl Marx Allee, έφτασαν στο μνημείο των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου και σκέπασαν τους τάφους τους με κόκκινα γαρίφαλα. Παράλληλα, οι διαδηλωτές απέτισαν φόρο τιμής σε δεκάδες μνημεία προσωπικοτήτων του γερμανικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, στο Μνημείο των Νεκρών της Επανάστασης του Νοέμβρη 1918, των Διεθνών Ταξιαρχιών και της πάλης ενάντια στο φασισμό.
Στο μνημείο κατέθεσε στεφάνια νωρίτερα και ξεχωριστά από τη διαδήλωση αντιπροσωπεία του κόμματος Die Linke (αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚEA), με τη χαρακτηριστική για τους οπορτουνιστές διγλωσσία και υποκρισία. Αμέσως μετά, δίνοντας ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά τους στην αστική τάξη, κατέθεσαν λουλούδια στην πέτρινη πλάκα «Στα θύματα του σταλινισμού», που έχει τοποθετηθεί έξω από το χώρο του νεκροταφείου το 2006. Η συμμετοχή του κόμματος αυτού στην αντικομμουνιστική εκστρατεία με την αναπαραγωγή της θεωρίας των «δυο άκρων» φρεσκάρεται τακτικά, όπως με αντισοβιετικές εκθέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο το 2014 ή την ανάρτηση «αναμνηστικής πλάκας» για «τα θύματα του σταλινισμού», στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του, ένα χρόνο νωρίτερα.


                                                         902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου