Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«ΑΒ Βασιλόπουλος»: Απόλυση εργαζόμενης γιατί αρνήθηκε να ψηφίσει σε εργοδοτικό σωματείο


          
                Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Με αφορμή την απόλυση εργαζόμενης στα «ΑΒ Βασιλόπουλος», η Επιτροπή Εργαζομένων καταγγέλλει την εν λόγω επιχείρηση ότι υποχρεώνει, ασκώντας έμμεση πίεση στους εργαζόμενους, «να ενισχύουν με την ψήφο τους αυτό το σωματείο στο οποίο δεν είναι καν μέλη εφόσον ποτέ δεν ζητήθηκε η εγγραφή τους».
Όπως αναφέρει, η εργοδοσία έχει στήσει ένα αντίστοιχο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο στο οποίο ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας «Βασιλόπουλος» είναι μέλη του ΔΣ αυτού του σωματείου, που προσλαμβάνουν και απολύουν εργαζόμενους.
Αναφερόμενη στην απόλυση, υπογραμμίζει ότι «η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη, εργαζόμενη στα "ΑΒ Βασιλόπουλος" επί 15 χρόνια απολύθηκε γιατί διεκδικούσε μέσα στο χώρο εργασίας τα αυτονόητα για τον κάθε εργαζόμενο, δηλαδή το διάλειμμα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι, τα ρεπό, την ανάληψη των καθηκόντων που απορρέουν από τη σύμβασή τους και μόνο, να εργάζονται οι συνάδελφοι με βάση το ημερήσιο πρόγραμμά τους και να μην υποχρεώνονται να παραμένουν στο χώρο εργασίας ακόμα και μετά τη λήξη της βάρδιάς τους, την τήρηση της σύμβασής τους.
Το χειρότερο όμως που έκανε η εργαζόμενη είναι ότι αρνήθηκε "να υπακούσει" σε εντολή της εταιρείας να πάει να ψηφίσει στο Κλαδικό Σωματείο των Σούπερ Μάρκετ, ένα σωματείο εργοδοτικό το οποίο έχει ρόλο να εφαρμόζει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους».
Η Επιτροπή Εργαζομένων καταγγέλλει και την προσπάθεια τρομοκράτησης της απολυμένης, αφού όπως αναφέρει «σήμερα, σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Αγία Παρασκευή, η συνάδελφος Σαχπαζίδου Ελένη παρευρέθη με μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Οι πρώτοι που δήλωσαν παρουσία στην Επιθεώρηση ήταν περιπολικά της Αστυνομίας, ένας αστυνομικός ρωτούσε τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η τριμερής και ποιοι θα παρευρεθούν, ανέβηκε στα γραφεία, ρώτησε τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης αν θα πραγματοποιηθεί ή αν θα αναβληθεί και παρότι η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας του είπε ότι δεν έχει καμία θέση εκεί, ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης έδωσε κανονική αναφορά στον αστυνόμο για την αναβληθείσα τριμερή.
Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η έμμεση και άμεση τρομοκρατία της εργοδοσίας "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ" ασκείται μέσα από πολλά και διάφορα κανάλια και αντίστοιχες "διασυνδέσεις".
Η άμεση, επιτακτική και μοναδική επιλογή των εργαζομένων και στην επιχείρηση "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ" αλλά και στην κάθε επιχείρηση είναι η οργάνωσή τους και η επαφή τους με το κλαδικό τους σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις λειτουργίες του κλαδικού σωματείου, με δημοκρατικές διαδικασίες που αποφασίζονται από τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα και με μοναδικό κριτήριο την πρωτοπόρα δράση».


                                                             902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου