Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γενική συνέλευση του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων


         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
                                   «Η ΕΝΩΣΗ»

    Έδρα:   Εργατικό Κέντρο Αγρινίου - (Ελευθερίου   Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325 - KIN. : 6983795028 & 6937906749 -       Email:        
somidip-enosi@hotmail.gr



                                  


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 16/3

 ΩΡΑ: 6μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Η «επόμενη μέρα των εκλογών» είναι ίδια με την προηγούμενη. Ο αντίπαλος μας είναι ακόμα εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στην εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.
Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας και οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν. Η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ που θα έφερναν ως πρώτο νόμο μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η οποία θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ποιος πάλεψε να βγάλει το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ κυβέρνηση. Εργοδότες του κλάδου τάχθηκαν ενεργά με το μέρος του ενός ή του άλλου. Ενδεικτική ακόμα είναι η στάση στις εκλογές όλων αυτών των συνδικαλιστών που εκφράζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ-ΟΙΥΕ, στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και όλο το προηγούμενο διάστημα υπέγραφαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών και συνέβαλαν στο να χάσουν οι εργαζόμενοι πολλά από τα δικαιώματα τους.
Σε όλους τους κλάδους όπως και στο δικό μας παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το «εργατικό κόστος» για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των απολύσεων στα jumbo,η απλήρωτη εργασία σε μεγάλα και μικρά γραφεία και επιχειρήσεις κ.α.


«ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ - ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ».
Καμιά αναμονή. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
Συγκεκριμένα οι δυνάμεις της ΔΑΣ (της παράταξης που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ.) στην ΟΙΥΕ κατέθεσαν την πρόταση τους για τη ΣΣΕ του κλάδου για το 2015. Η πρόταση αυτή είναι σημαντικό να συζητηθεί, να γίνει στόχος πάλης για όλους τους συναδέλφους. Διεκδικούμε :

  • Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ, (στα επίπεδα του 2011) υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εμποροϋπάλληλους.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  •  Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

              ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΗ 2015 ΩΡΑ: 

              6μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                                                                                                   Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου