Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Ταξικής Συσπείρωσης Εργαζομένων για τις μετακινήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομαρχία)



ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEirj2kBPGjoTLICO6oXQDweWSMoRHJ9i8mivweDml9RyqkNhVFWQjLDKhBcorOVlTzQHr0eZVManucEeiFrRhDt5e9yGx_hMq8Arxw8njW5QCOM2aVW4MLPr7O7waemuPeQ0aY4PYnxiJNAUoIH7kak-7GikPoB9qvsY1KYd2UQgVM=s0-d-e1-ft


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Πέρασαν δυο και πάνω μήνες από τότε που εκλέχτηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή αλλιώς η κυβέρνηση της "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ".
Τι επιβεβαιώνεται λοιπόν μετά και τις μετακινήσεις προσωπικού που γίνονται και στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας;
Ότι κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αλλάζοντας απλά τον «διαχειριστή»!!. Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα μονοπώλια, δεν μπορεί ο εργαζόμενος λαός να βρει λύση στα προβλήματά του, χωρίς να συγκρουστεί με την πολιτική που τα γεννά.
Και στην περιφέρειά μας η αρχικά περιρρέουσα περί μετακινήσεων ατμόσφαιρα τελικά έγινε πραγματικότητα σπέρνοντας αναστάτωση, αγανάκτηση κι οργή στην πλειοψηφία των συναδέλφων. Κι εδώ γεννιέται ένα λογικό κι εύλογο ερώτημα. Δεν μπορεί μια "αριστερή" κυβέρνηση να επιβάλλει το σταμάτημα το μετακινήσεων όταν μάλιστα αυτές δεν καλύπτουν τους στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπιάς, διαφάνειας, νομιμότητας κι αξιοκρατίας;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ! 

γιατί η κινητικότητα αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της Ε.Ε για τον δημόσιο τομέα και καμία κυβέρνηση αστικής διαχείρισης και αποδοχής του Ευρωμονοδρόμου, όσα παχιά λόγια να λέει, δεν μπορεί να τις σταματήσει. Δικαιώνονται έτσι για μια ακόμα φορά οι θέσεις του ταξικού κινήματος, ότι εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, όχι ουσιώδεις αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αλλά ούτε και οι πιο ασήμαντες.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η μόνη αναγκαία και ικανή ΣΥΝΘΗΚΗ για να σταματήσουμε αυτό το κατάντημα και να δώσουμε ελπίδα στους νέους ανθρώπους, στα παιδιά μας, είναι ο ΑΓΩΝΑΣ. Προϋποθέτει όμως την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική βάση και την ουσιαστική λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις ώστε να βρούμε και να επιβάλλουμε τις λύσεις που απαιτούν οι ανάγκες της εποχής.

                  ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Για

  • Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις, 
  • να μην γίνεται καμία μετάθεση - μετακίνηση χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.
  • να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. 
  • να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό,
  • να αντιταχθούμε με πράξεις στη διαθεσιμότητα - κινητικότητα και στις απολύσεις,
  • να μη τους αφήσουμε να κάνουν τη ζωή των παιδιών μας κόλαση κι αυτά σύγχρονους σκλάβους, 
  • να πάψουμε να ζούμε τον καθημερινό εφιάλτη που έχει δημιουργήσει μέσα στους χώρους δουλειάς το σάπιο κι απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα,
  • να δημιουργήσουμε μια αληθινά δημοκρατική κοινωνία όπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η δωρεάν παιδεία και η δωρεάν υγεία θα είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.
               με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου