Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Για την «κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ» στις 11 Μάη



ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
                         
                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πρόκληση! 
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!
Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφει με την ΕΕ τα «προσύμφωνα» του νέου μνημονίου, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε συλλαλητήριο στις 11 Μάη για να δηλώσει στην ουσία, στήριξη στην κυβέρνηση. Επιδιώκει για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει το λαϊκό κίνημα στα διαπραγματευτικά παιχνίδια των μονοπωλίων.
Αποπροσανατολίζουν το λαό «καλώντας» την κυβέρνηση να μην καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ αποκρύπτοντας πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέα δανειακή σύμβαση δηλαδή σε νέες δόσεις και σε νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται.
Σήμερα Τσίπρας-Γιούνκερ με την κοινή τους δήλωση ανακοίνωσαν το προσύμφωνο του νέου «μνημονίου» μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κυβέρνησης, νέα δηλαδή μέτρα με επίθεση ιδιαίτερα στα μισθολογικά-εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα. Γι’ αυτά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δε λέει κουβέντα αλλά καλλιεργεί αυταπάτες για το χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποκρύπτοντας ότι διεξάγει «σκληρή» διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και όχι των εργαζομένων. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης δεν είναι για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζομένους να οργανώσουν την πάλη τους, να καταδικάσουν τη νέα συμφωνία-λαιμητόμο που έρχεται, να μην την αποδεχτούν όπως και αν την ονομάσουν, να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα, στο κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και σύγχυσης που σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και κυβερνητικός συνδικαλισμός, επιδιώκουν να επιβάλουν. 

Η μόνη λύση για να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας είναι η ρήξη με το δρόμο των μονοπωλίων, την ΕΕ, τις αντιλαϊκές συμφωνίες, είναι ο δρόμος της ανατροπής. Να δώσουν μάχη να απαλλαγούν από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο.-
                                                                    
                                                                06/05/2015
                Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου