Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στο 3ο Μνημόνιο Τσίπρα.




Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ βροντοφωνάζοντας «Αρκετά ματώσαμε – Αρκετά πληρώσαμε». Η κεφαλή της πορείας στις 8.30 το βράδυ ήταν στη συμβολή των οδών Φιλλελήνων και Ξενοφώντος και εκείνη την ώρα ξεκινούσαν τα τελευταία μπλοκ από την Ομόνοια.
Η πορεία ήταν πολύ πυκνή και γεμάτη παλμό με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε μνημόνια διαρκείας δε θα ανεχτούμε», «τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», «μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία», «εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».
Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ το οποίο αναγράφει: «Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο – Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα». Ακολουθούσαν τα μαζικά μπλόκ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα και φορέων.
Από την Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε ότι το 3ο μνημόνιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων (δείτε εδώ αποσπάσματα από την ομιλία).
«Οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα απόφασης για ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωσης και δράσης για μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε τους τόπους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης και αγώνα. Αυτή είναι η δική μας απάντηση».
Ο Β. Σταμούλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εκμεταλλευτών του μόχθου και του ιδρώτα τους. Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει έλεος από καμία κυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων.
«Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, με την κλιμάκωση της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της συμμαχίας με τα υπόλοιπα κομμάτια του λαού που υποφέρουν, τους φτωχούς αυτοαπασχούμενους και ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, μπορούν να δοθούν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων». (Διαβάστε εδώ την ομιλία)
Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα.

                                  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου