Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα





Με αισιοδοξία και ελπίδα για τις μάχες που έχει μπροστά του ο λαός, αποφασιστικό και μαχητικό πνεύμα για τη συμμετοχή του σε αυτούς, χωρίς ταλάντευση και δεύτερες σκέψεις για το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν. Έτσι θα σταθούν και μπροστά στην κάλπη της Κυριακής, οι χιλιάδες λαού που γέμισαν το Σύνταγμα, παίρνοντας μέρος στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το ίδιο μαχητικό «παρών» θα συνεχίσουν να δίνουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, μέχρι την Κυριακή, στην τελική ευθεία της προσπάθειας να βγει το ΚΚΕ όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένο από την κάλπη.
Διαδίδοντας το κάλεσμα συστράτευσης σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και σχολές, φροντίζοντας να φτάσει το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο στα χέρια που πρέπει.
Στους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους που συνάντησαν τους κομμουνιστές και τη δράση τους στους αγώνες για τη δουλειά, το μεροκάματο και τη σύνταξη, για το νοσοκομείο, τον παιδικό σταθμό και το σχολείο των παιδιών τους. Εξηγώντας, μέχρι την τελευταία στιγμή, πως η ψήφος τους για να γίνει λίπασμα που θα θεριέψει τους αυριανούς αγώνες, πρέπει να είναι κόκκινη.

Σε αυτούς που έχουν βαδίσει μαζί με το ΚΚΕ στο παρελθόν, και απομακρύνθηκαν αναζητώντας λύσεις που πρόσκαιρα φάνηκαν πιο άμεσες και εύκολες. Καλώντας να ξαναπάρουν τη θέση τους στον κοινό αγώνα, δίπλα στο κόμμα που "στεγάζει" την ιστορία, τους αγώνες και την προοπτική της εργατικής τάξης να χτίσει έναν κόσμο στα μέτρα των δικών της αναγκών.

Απευθύνονται ακόμα σε όσους είδαν την απογοήτευση να παίρνει τη θέση της ελπίδας που επικαλέστηκε η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση των τελευταίων μηνών, θυμούνται όμως τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και συζητούν με τους κομμουνιστές με γνώμονα την πείρα όσων έζησαν τους τελευταίους μήνες. Και ειδικά σε αυτούς, τονίζουν πως τώρα είναι η ώρα να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όσους ποντάρουν να διαδώσουν την απογοήτευση, να τροφοδοτήσουν τη λογική πως «δε γίνεται τίποτα», να τη μετατρέψουν σε μοχλό υποταγής και ενσωμάτωσης την επόμενη μέρα. Γιατί τώρα δεν είναι η ώρα να σηκώσουν ψηλά τα χέρια, αλλά τη σημαία του αγώνα.

«Μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές με το δικό μας σχέδιο για τη φιλολαϊκή διέξοδο. Μπορούμε να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα, χωρίς κρίσεις, φτώχεια και ανεργία. Αυτό είναι το πραγματικά καινούργιο σήμερα», με τα λόγια αυτά, μεταξύ άλλων, υποδέχονταν τα μεγάφωνα τις προσυγκεντρώσεις που έφταναν στο Σύνταγμα.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, διαβάστηκε επίσης ο κατάλογος των κομμάτων που έχουν στείλει μηνύματα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη.
Τη θέση τους μπροστά στην εξέδρα που στήθηκε στο Σύνταγμα, πήραν συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ που δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του, καλλιτέχνες, άνθρωποι του Πολιτισμού και της επιστήμης, που πήραν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου