Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων




                       

  • Όχι στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο! Όχι άλλες μειώσεις στους μισθούς μας!!
  • Φτάνουν οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!
  • Τέρμα πια στην κοροϊδία!
Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την ημέρα που θα έρθει στη Βουλή το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, μεταξύ των οποίων και το νέο μισθολόγιο

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.

Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προχωρά σε παραπέρα μείωση των μισθών.

  • Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, αποτυπώνει ακριβώς αυτή την τάση, αφού οι "μισθολογικές δαπάνες" μειώνονται κατά 18,3 εκ. ευρώ. 
  • Η παραπέρα μείωση του "μισθολογικού κόστους" προβλέπεται ρητά και από το Μεσοπρόθεσμο του 2015 όπως και από το 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου και μόνο με την διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του, βάζει στη λαιμητόμο ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ και κυρίως τους εργαζόμενους ΥΕ και ΔΕ κατηγοριών.
  • Το πάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης για τα επόμενα «4 χρόνια» και η χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 αντί για 2 χρόνια που ήταν μέχρι τώρα (για τις κατηγορίες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών. Η αφαίρεση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και η προαναγγελία νέων περικοπών στο ανθυγιεινό επίδομα έρχεται να προστεθεί στη νέα αφαίμαξη. Ταυτόχρονα, για όσους παίρνουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, η μισθολογική ωρίμανση θα εξακολουθεί να είναι παγωμένη ώσπου να εξισωθούν οι αποδοχές τους με όσους δεν παίρνουν την "προσωπική διαφορά". 
  • Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας - Ασφάλιση, την κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, τις περικοπές στα ανθυγιεινά επιδόματα οδηγούν επίσης σε ονομαστική μείωση των μισθών.
  • Η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, θα εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της λεγόμενης στοχοθεσίας και της αποδοτικότητας, εξ αντικειμένου ο μισθός θα συνδέεται με την αξιολόγηση. Καθιερώνεται η δυνατότητα μέσα από την η αξιολόγηση «της θέσης» εργασίας να δίνεται πρόσθετη αμοιβή. Κατηγοριοποιούνται έτσι οι εργαζόμενοι ακόμα κι αν έχουν τα ίδια προσόντα και εργάζονται στην ίδια υπηρεσία.
  • Πριμοδοτείται η "θέση ευθύνης" και προβλέπονται προκλητικές αυξήσεις για τα διευθυντικά - διοικητικά στελέχη. 
Η κυβέρνηση πρέπει να ντρέπεται όταν ισχυρίζεται ότι θα δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους.
Πρόκειται για εμπαιγμό και τεράστια κοροϊδία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την ίδια επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την επίθεση αφαίμαξης και κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Όλα αυτά θα τα αποδεχτούμε;
Ένας δημόσιος υπάλληλος με τα μέχρι τώρα μέτρα έχει χάσει πάνω από 6 μισθούς το χρόνο!!!

  • 2 μισθούς από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού (Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας). 
  • 2 μισθούς από τις αυξήσεις των μηνιαίων εισφορών και κρατήσεων (υπέρ ΤΠΔΥ, υπέρ ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά, εισφορά αλληλεγγύης κλπ). 
  • 2 μισθούς από την μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. 
Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, ο ΕΝΦΙΑ, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η συρρίκνωση και διάλυση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών ενισχύουν παραπέρα τις ανατροπές στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις και τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος, ότι η σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και για να βελτιωθεί η δική τους θέση. Γίνεται για το ακριβώς αντίθετο: Για να αυξηθεί η πίεση για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών τους και για διεύρυνση των προσωρινών και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην Υγεία, στην Πρόνοια και αλλού θα χειροτερεύσουν. Ενώ η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει εισόδημα και συντάξεις φτώχειας, ένα τμήμα, η εργατική αριστοκρατία, που θα συμβάλλει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα έχει υψηλούς μισθούς και προνόμια, όπως γίνεται και με τα στελέχη των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Η επίθεση στα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο ένα ισχυρό ταξικό πανεργατικό - παλλαϊκό κίνημα. Κανένα τμήμα εργαζομένων δεν μπορεί από μόνο του να αποκρούσει τη βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ απαιτεί σήμερα απ’ όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Να βάλουμε ένα τέλος στις θυσίες του λαού, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Μεγάλες ευθύνες είχαν και έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αυτή της ΑΔΕΔΥ, που αποπροσανατόλιζαν, καθησύχαζαν και απέκρυπταν από τους εργαζόμενους αυτά τα βάρβαρα μέτρα, ενώ εδώ και χρόνια είχαν ψηφιστεί στην ΕΕ, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Αυτές οι ηγεσίες ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική.
Αλλαγή του συσχετισμού σε κάθε σωματείο, σε κάθε Ομοσπονδία σε βάρος των συνδικαλιστικών δυνάμεων που καλλιεργούν την υποταγή και τις χρεοκοπημένες αυταπάτες ότι υπάρχει λύση χωρίς αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και το κράτος τους.

Απαιτούμε:

  • Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009. 
  • Κατάργηση των ν. 4024/2011 (μισθολόγιο) και ν. 4093/2013 (αξιολόγηση - πειθαρχικό). 
  • Καμία σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα. 
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια για όλους. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για κράτος και εργοδοσία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους. 
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση όλων των ΙΔΑΧ. 
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
  • Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις, συζητήσεις σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε τόπο δουλειάς, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις να κλιμακώσουν την πάλη τους, για την αποτροπή και την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στην ανεργία, για μια καλύτερη ζωή. 

                                               Αθήνα, 13-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου