Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Νέες ανθυγιεινές νομοθετικές ρυθμίσεις

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

    Χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας και από τους ΟΤΑ !!!
    Σε ρόλο οδηγού ασθενοφόρου Κέντρου Υγείας και το προσωπικό των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος !!!

    Αυτά προβλέπουν μεταξύ άλλων οι ρυθμίσεις που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», δηλ. με την ψήφιση του νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».
    Συνεργοί της κυβέρνησης και τα κόμματα, που ψήφισαν τα Μνημόνια, στριμώχνοντας έτσι τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού στη μέγγενη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
 

   Το ρόλο του «λαγού» έπαιξαν πάλι κάποιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, που ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει σχετικά, για να έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις δομές υγείας!!!
   Τι κι αν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
   Τι κι αν οι εισφορές για την υγεία αντί να μειωθούν και να καταργηθούν αυξήθηκαν το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

   Και βέβαια επειδή όλοι ξέρουμε ότι «δεν τρέχουν λεφτά από τα μπαντζάκια τους» και ότι οι ΚΑΠ έχουν περικοπεί κατά 65% από το 2009, καταλαβαίνουμε πως και η χρηματοδότηση αυτή θα σημάνει νέα χαράτσια από τους ΟΤΑ για το λαό.

    Στις πλάτες μας θα φορτώσουν και με αυτόν τον τρόπο τις «άμεσες και απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες των δημοσίων φορέων υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων».

   Αντικειμενικά δε λόγω των ισχνών οικονομικών των ΟΤΑ θα επεκταθεί η λειτουργία των μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων. Εξάλλου η αρχή έγινε. Στον ίδιο νόμο ψηφίσανε μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας σε Ανώνυμη Εταιρεία….
   Η λογική της κερδοφορίας προωθείται με κάθε μέσο και στις ιδιωτικές αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
   Η «Καλλικρατική» λογική της ανταποδοτικότητας, που ζήσαμε και με τη μεταφορά της μισθοδοσίας μας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας διαπερνά την πολιτική όλων των κομμάτων, που έχουν θεό την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
    Γι αυτό δεν περισσεύουν ποτέ λεφτά για το λαό… Γι αυτό φορτώνουν συνέχεια με νέα βάρη τις πλάτες μας. Γι αυτό αντί να έχουμε όλοι δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, οδηγούμαστε σε παροχή κατακερματισμένων υπηρεσιών πολλών ταχυτήτων ανάλογα με το κομπόδεμα του κάθε ΟΤΑ.
  • Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα, που ψήφισαν τις ρυθμίσεις αυτές.
  • Καταδικάζουμε την πολιτική που βάζει το λαό να επιλέξει από ποια τσέπη θα του τα πάρουν για να βρει την υγειά του.
  • Απαιτούμε δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, αντίστοιχες με το επίπεδο εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας και όχι βάσει του τι αντέχει η καπιταλιστική οικονομία.
                                                       29-2-2016

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου