Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

H σύσκεψη των φορέων στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για το ασφαλιστικό

 EΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ – ΤΗΛ. 26410 22325  
FAX : 26410 46515

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     
     Πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία - κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και με μαζική συμμετοχή, η προγραμματισμένη σύσκεψη (Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 6:30 μ.μ στο Ε.Κ.Α.) με όλους τους φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους του δημοσίου, συλλόγους ΕΒΕ, συλλόγους επιστημονικών φορέων, συλλόγους και συντονιστικές επιτροπές μπλόκων αγροτών, συλλόγους νεολαίων και συλλόγους γυναικών.
    Το θέμα της διευρυμένης σύσκεψης όλων των φορέων ήταν η συνέχιση και κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για συζήτηση στη βουλή, που βάζει ταφόπλακα σε ό, τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση.
    Στη σύσκεψη τονίστηκε εισηγητικά ότι η εργατική τάξη και η μικρομεσαία αγροτιά, οι μικροΕΒΕ, η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο από την οργάνωση της πάλης, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, με ταξική ενότητα ενάντια συνολικά στην πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν και αντιπροσωπείες και των αγροτικών μπλόκων του νομού Αιτ/νίας, (μπλόκο του Ακτίου – Βόνιτσας και αυτό του Κεφαλόβρυσου). Από τοποθετήσεις εκφράστηκε η ταξική αλληλεγγύη στη μαχόμενη μικρομεσαία αγροτιά για το δίκαιο αγώνα της, όσο και πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα τους το επόμενο διάστημα.
    Κοινή διαπίστωση από τις τοποθετήσεις που έγιναν είναι ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν εξαιρεί κανέναν, ενιαία είναι η επίθεση, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση. Γι’ αυτό θα χρειαστούν πρωτοβουλίες κλιμάκωσης του αγώνα στην περιοχή. Πρώτα και κύρια συζήτηση στα πρωτοβάθμια σωματεία, με τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, γειτονιά και χωριό, για ενημέρωση για την απόφαση για 48ωρη απεργία με πανελλαδικό συντονισμό όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα στη βουλή.
    Με την ταξική μας ενότητα και τον αγώνα μας ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδιά τους που από κοινού έχουν αποφασίσει συγκυβέρνηση- Ε.Ε. – κεφάλαιο.
                                              

                                          Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου