Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Όλοι μαζί οι φορείς του Αγρινίου για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου!

Αγρίνιο 11 /3/ 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις  24 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και  τη συμμετοχή εργατικών σωματείων , συλλόγων δημοσίου, ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών, επιστημόνων, εκπροσώπων από τα μπλόκα των αγροτών στο νομό καθώς επίσης  και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του νομού των ΕΒΕ- Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Ο.Α.Σ. και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.
Θέμα της συζήτησης ήταν η οργάνωση της πάλης για την απόσυρση του νομοσχεδίου λαιμητόμου για την κοινωνική ασφάλιση . Μετά από συζήτηση  συμφωνήθηκε  απ’ όλους,  που πήραν το λόγο,  ότι χρειάζεται συντονισμός  στη δράση και άμεσες πρωτοβουλίες . Επίσης υπήρξε συμφωνία για 48ωρη απεργία όταν τολμήσει η κυβέρνηση  και το φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση έγινε συνάντηση  την Πέμπτη 10 Μάρτη  στις  8:00 μ.μ. στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο  εκπροσώπων του Ε.Κ.Α.  ,  του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, των ΕΒΕ, της  Ο.Α.Σ., του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.
Μετά από συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκαν τα εξής:
  • Να συμβάλουν τα δευτεροβάθμια όργανα , σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους κ.λ.π.  στην ενημέρωση  σε κάθε τόπο δουλειάς , σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας για το ασφαλιστικό έκτρωμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή και στην προετοιμασία για τη 48ωρη απεργία.
  • Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου , των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση της Πέμπτης , την Παρασκευή 18 Μάρτη  και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  ( πρώην Τράπεζα της Ελλάδος )  και καλούμε τα Μ.Μ.Ε.  της περιοχής  να παρευρεθούν στη συνέντευξη .
  • Τη δεύτερη μέρα  της 48ωρης  απεργίας  να υπάρξει  μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο  στην Αθήνα  από εργαζόμενους  ιδιωτικού και δημόσιου τομέα  από μικροεπαγγελματίες – βιοτέχνες, από μικρομεσαίους αγρότες που ήταν για 40  μέρες στα μπλόκα του αγώνα , από γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών και νεολαία.
Με τον αγώνα μας και την ταξική μας ενότητα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Να μην τολμήσουν να φέρουν στη βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα  σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης .
Αγωνιζόμαστε- διεκδικούμε  κοινωνική ασφάλιση για όλους  δημόσια και υποχρεωτική.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου