Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

O ημιμαραθώνιος της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου

   
    

   
    Ο Σύλλογος Δρομέων Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προκηρύσσουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου γύρω από την Λιμνοθάλασσα Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, 21.097 μέτρα, τον Αγώνα 5 χλμ. τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος, καθώς και τον Αγώνα 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού : Λιμάνι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ώρα εκκίνησης : Ημιμαραθώνιος : 09:15 π. μ.

Αγώνας 5χλμ : 09:00 π. μ.

Αγώνας 1000 μέτρων 12:00 π. μ.


   Διαδρομή αγώνα : Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και ολόκληρη βρίσκεται σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, προστατευόμενο από την συνθήκη RAMSAR, μάλιστα τμήμα της εν λόγω διαδρομής μήκους 8 περίπου χιλιομέτρων διασχίζει τον μοναδικό στην Ελλάδα ασφάλτινο δρόμο μέσα σε θάλασσα, ο οποίος ξεκινά από την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου και καταλήγει στην περιοχή Τουρλίδα, στην οποία αντικρίζεις το Ιόνιο Πέλαγος. Η διαδρομή είναι μετρημένη και θα αναγράφεται ανά 1 χιλιόμετρο, ενώ έχει μηδενική υψομετρική διαφορά. Καθ’ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία, και το Λιμενικό Σώμα.

   Δικαίωμα Συμμετοχής : Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1998 και μεγαλύτεροι).

   Ιατρική Κάλυψη : Οι αγώνες καλύπτονται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό τόσο του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, όσο και του αγώνα των 5 χλμ., καθώς και των 1.000 μέτρων. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
   Ειδικότερα όσον αφορά τον αγώνα των 1.000 μέτρων στον οποίο συμμετέχουν μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, οι συμμετέχοντες ανήλικοι θα αγωνιστούν με ευθύνη των γονέων τους και ως εκ τούτου δεν υφίσταται καμία ευθύνη των διοργανωτών.

   Τροφοδοσία Αθλητών : Κατά τη διάρκεια του ημιμαραθωνίου θα διατεθεί στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό σε (6) σταθμούς : 5ο, 7.5ο,10ο, 12,5ο, 15ο, 17.5ο χλμ. Στην Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό και στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά , αναψυκτικά , μπανανα και σάντουιτς.

   Δήλωση συμμετοχής : Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο site του Συλλόγου Δρομέων Ι. Π. Μεσολογγίου, όπου υπάρχει σχετική φόρμα.

   Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται με online πληρωμή (paypal, ή πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό της Τράπεζας ALPHA BANK IBAN GR3101401040104002340019082 (δικαιούχος Κατσούρας Παναγιώτης)
μόνο όσον αφορά τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, όπου υπάρχει κόστος συμμετοχής και όχι για τους υπόλοιπους αγώνες. Το αποδεικτικό της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο e-mail : register@sdmes.gr ως είναι ή απλά ο αριθμός και η τράπεζα κατάθεσης. Επίσης το αποδεικτικό κατάθεσης πρέπει να παρουσιάζεται κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής ενώ στην αιτιολογία πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή-τριας που θα λάβει μέρος στον αγώνα. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι το Σάββατο 8-10-2016. Όσοι προσέλθουν την ημέρα του αγώνα δίχως προηγηθείσα συμμετοχή ή δηλώσουν πέραν της ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα πάρουν αριθμό και δεν θα αναφέρονται στα αποτελέσματα.

   Κόστος συμμετοχής : Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δέκα (10) ευρώ και αφορά μόνο την συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο και όχι τους υπόλοιπους αγώνες για τους οποίους δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

   Παραλαβή Αριθμών : Η παραλαβή των αριθμών των συμμετεχόντων στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα γίνεται από το πρωί του Σαββάτου και ώρα 10:00 π. μ. έως και ώρα 20:00 μ. μ. της ίδιας ημέρας, καθώς και το πρωί της Κυριακής πριν από τους αγώνες στην αφετηρία του αγώνα.

Βραβεύσεις : Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους 2 αγώνες. Επίσης στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας όπως αναγράφονται παρακάτω. Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης δεν θα βραβεύονται στις επιμέρους κατηγορίες. Στον Αγώνα 1000 μέτρων θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες. Σε όλους τους αθλητές και των 3 Αγώνων (21.097χλμ, 5χλμ, 1χλμ) που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

    Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη στον αγώνα και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου.

                        ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1
18 εως 30 ετών
1
18 εως 30 ετών
2
30 εως 39 ετών
2
30 εως 39 ετών
3
40 εως 49 ετών
3
40 εως 49 ετών
4
50 εως 59 ετών
4
50 ετών και πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου