Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

O Αλέξης Τσίπρας στη Κούβα απογείωσε την εξαπάτηση





   Το «ξέπλυμα» της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν ο βασικός στόχος του ταξιδιού που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στην Κούβα. Αυτό εξυπηρέτησε και ο επικήδειος που έβγαλε στη λαϊκή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην μνήμη του Φιντέλ στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, όπου προχώρησε σε ανιστόρητους και προκλητικούς παραλληλισμούς.

   Καπηλευόμενος την ηρωική πορεία του Φιντέλ και των συντρόφων του, εμφανίστηκε να παλεύει και αυτός για «κοινές αξίες» όπως «ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια». Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μέτρα που συνιστούν ολοκαύτωμα για το λαό, εμπλέκει την χώρα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες έστρωσε κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τον Ομπάμα.

   Αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και τις κατακτήσεις που προσέφερε ο Φιντέλ και ο σοσιαλισμός στον λαό του, προσπάθησε να παρουσιάσει την αντιλαϊκή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ ως ...δρόμο προς το σοσιαλισμό, απογειώνοντας την εξαπάτηση. Έτσι, χωρίς ίχνος ντροπής αναφέρθηκε σε αυτό που έμαθε από την Κούβα του Φιντέλ «ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος», θέλοντας να εμφανίσει ως πάλη τάχα για το σοσιαλισμό, την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Μάλιστα, κατά την προσφιλή του τακτική, ξιφούλκησε κατά του «νεοφιλελευθερισμού» αθωώνοντας έτσι τον καπιταλισμό και φορτώνοντας όλα τα προβλήματα σε μια εκδοχή αστικής διαχείρισης.

   Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει ότι εμπνέεται από τον αγώνα της Κούβας, είναι το κόμμα που συμπροεδρεύει με την «Αριστερά» Γερμανίας στο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο κριτίκαρε την Κούβα για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών» και συμμετείχε το 2013 σε φιέστα του Ευρωκοινοβουλίου, που έδωσε το αντικομμουνιστικό «βραβείο Ζαχάρωφ» στον Κουβανό αντεπαναστάτη Γκιγιέρμο Φαρίνας, ως «αγωνιστή της ελευθερίας», όταν είναι αποδεδειγμένα μισθοφόρος των ΗΠΑ και της ΕΕ με υπονομευτική δράση στη χώρα του.


                                                          902.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι παραχάραξη, να μιλάνε για... σοσιαλισμό οι υλοποιούντες τα φιρμάνια των Ομπάμα, Μέρκελ και σία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή