Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Καταργούν και τα τμήματα μισθοδοσίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας


 Ανάρτηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που αναδημοσιεύουμε 



Την κατάργηση των τμημάτων μισθοδοσίας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας απαιτεί με επιστολή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το τμήμα Μισθοδοσίας των Π.Ε. πρέπει να καταργηθεί και η αρμοδιότητα για θέματα Μισθοδοσίας που αφορούν στο προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων πρέπει να περιέλθει στο Τμήμα Μισθοδοσίας της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας»
Επίσης στην ίδια επιστολή προτείνει και δεν απαιτεί την ενοποίηση του τμήματος Γραμματείας με το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Κίνησης Οχημάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εγκύκλιό του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών  καλούσε τους Περιφερειάρχες να αποστέλλουν, πριν ακόμα και την έγκρισή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τα σχέδια τροποποίησης των ΟΕΥ στο Γενικό Λογιστήριο  προκειμένου να προβεί στον έλεγχό τους (σχετική ανάρτηση εδώ)

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να δούμε εάν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι υποταχθούν στις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου ή θα δώσουν τη μάχη για την διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτή ορίζεται από το σύνταγμα.
Σε κάθε περίπτωση η έγκριση του νέου Οργανισμού εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς …

Αναρτήθηκε από στις 8:54 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου