Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Aνακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις ρατσιστικές επιθέσεις στα σχολεία

dieEEDYE


Να μην περάσει ο ρατσισμός, το εθνικιστικό δηλητήριο στα ελληνικά σχολεία 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις ρατσιστικές επιθέσεις στα σχολεία, με κορύφωμα - για την ώρα - τη βία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Προσχηματικό το «ενδιαφέρον» τους για τα παιδιά μας, προσπαθούν να ποτίσουν τα πάντα με το δηλητήριο τού ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Θέλουν να σύρουν τους γονείς πίσω από το άρμα των δικών τους κατάμαυρων επιδιώξεων. 

Στην Ελλάδα παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 62.000 πρόσφυγες, ξεριζωμένοι από τις εστίες τους. Αιτίες του ξεριζωμού, η φτώχεια, η ανεργία, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξαπολύονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων των ιμπεριαλιστικών κρατών και ενώσεων. Χιλιάδες τα θύματα στην αγωνιώδη προσπάθεια των ξεριζωμένων να διασχίσουν τη Μεσόγειο. 

Οι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών σε σχολεία στο Πέραμα, οι απαράδεκτες αντιδράσεις γονιών σε σχολείο στο Περιστέρι, είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας των επιθέσεων σε πρόσφυγες - μετανάστες. Τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα «ανθίζουν» στο έδαφος του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του μίσους για τους ξένους και τα παιδιά τους. Μια φορά ακόμη να τονίσουμε: οι εργαζόμενοι - τα λαϊκά στρώματα, οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, έχουμε ένα κοινό αντίπαλο. Το μεγάλο κεφάλαιο, το σύστημα της εκμετάλλευσης που ξεριζώνει - εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους. 

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, υπερασπιζόμαστε αγωνιστικά το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Αγράμματους ανθρώπους θέλει το σύστημα που ζούμε για να μπορεί πιο εύκολα να τους στύβει καθημερινά στην απάνθρωπη μηχανή της εκμετάλλευσης. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε από τα προσφυγόπουλα- μεταναστόπουλα στα σχολεία. Πίσω από την υποκρισία των χρυσαυγιτών κρύβεται το μίσος για το κάθε τι λαϊκό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό. Δουλεύουν σε βάρος όλων μας, σε όφελος του συστήματος. 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

                                                                              18 Γενάρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου