Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σύλλογοι Υπαλλήλων της Π.Δ.Ε. καταδικάζουν τη δίωξη του Κώστα Πελετίδη



ΣΥΛΛΟΓΟI ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Π.Ε. Αχαΐας, 
Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας & 
Π.Ε. Ηλείας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ


Προς : 
Μέλη μας


ΘΕΜΑ: Στήριξη του Δημάρχου Πατρέων στη δίκη κατόπιν μήνυσης της Χρυσής Αυγής

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

   ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017 κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
   Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία αναφορικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Κοινοβουλετική Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες αναφέρει: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
   Η ανωτέρω απόφαση μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους καθώς η ιδεολογία και η δράση της Χρυσής Αυγής προσβάλει βάναυσα τα δημοκρατικά μας ιδεώδη και φρονήματα.
   Ο πραγματικοί υπόλογος, δεν είναι ο δήμαρχος που έπραξε το καθήκον του να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνει το δηλητήριο του φασισμού η Χρυσή Αυγή. Είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται. 
   Απαιτούμε, με βάση τα παραπάνω να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».
   Καλούμε κάθε δημοκράτη συνάδελφο και συναδέλφισσα να διατρανώσει την αντίθεσή του σε αυτήν την αντιδημοκρατική δίωξη και να συμμετάσχει στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας.

02-02-2017
                   
Για τα Δ. Σ.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Υπαλλήλων ΠΔΕ

Κατριβέσης Νικόλαος
Μικέλης Χαράλαμπος
Βέλλιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου