Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ο φασισμός δεν πέρασε στο Πέραμα !


                   

   Τη δική τους απάντηση, πως ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν περνάει στο Πέραμα, έδωσαν την περασμένη Πέμπτη γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου για να υποδεχθούν τα 18 προσφυγόπουλα από το Σχιστό, τα οποία θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα μέλη τηςΛαϊκής Επιτροπής Περάματος έδωσαν το στίγμα της ημέρας με το πανό τους, που έλεγε χαρακτηριστικά: «Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα θύματα πολέμου. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική και φασιστική φωνή». Όλα αυτά στο σχολείο που πριν από περίπου 20 μέρες η Χρυσή Αυγή με τον υπόδικο Γιάννη Λαγό έστησαν το «σόου» τους, εισβάλλοντας στο προαύλιο, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας εκπαιδευτικούς.
   Τα 18 προσφυγόπουλα περίμεναν στην είσοδο του σχολείου μέλη της Λαϊκής Επιτροπής που τους έδωσαν τσάντες, σχολικά είδη και γλυκίσματα, κίνηση που επαναλήφθηκε τις προηγούμενες μέρες από τις αντίστοιχες Λαϊκές Επιτροπές στα σχολεία της Νίκαιας και του Κερατσινίου. Την ίδια ώρα, φορείς της περιοχής όπως το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, η Ένωση Γονέων και το Συντονιστικό Μαθητών εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους μικρούς κατατρεγμένους μαθητές. Την αλληλεγγύη τους έδειξε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, που με πορεία έφτασαν έξω από το σχολικό συγκρότημα.
  Το «παρών» (ειδικά στις κάμερες) έδωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, ο ίδιος δηλαδή που ανήμερα της εισβολής των φασιστοειδών στο συγκεκριμένο σχολείο τους χαρακτήριζε ως εξωσχολικούς.
    Σημειώνεται πως παρά το γεγονός πως όλο το σημείο όπου βρίσκεται το σχολείο αστυνομοκρατούνταν από νωρίς το πρωί, μία ομάδα χρυσαυγιτών ανενόχλητη τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο της συγκέντρωσης, έχοντας στο πλάι της ένστολους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου