Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Απεργία στον κλάδο επισιτισμού την Πέμπτη 20 Ιούλη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
«Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email: somidip-enosi@hotmail.gr
                                                      
                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΗ.

To Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και τα ξενοδοχεία.

To Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου συντονίζει τη δράση του με τα 36 σωματεία του κλάδου απ όλη τη χώρα που πήραν απόφαση και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συμβάλουν στην επιτυχία της κλαδικής απεργίας στον επισιτισμό-τουρισμό και τα ξενοδοχεία, στις 20 Ιούλη.   

   Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου και του Επισιτισμού – Τουρισμού είναι από τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους καθώς  η εργοδοσία και στους δυο κλάδους  είναι «πρωτοπόροι» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται για λογαριασμό τους.

 Το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, οι  συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία  είναι κοινά γνωρίσματα  της κατάστασης που επικρατεί και αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες των δύο κλάδων  που είναι και η πλειοψηφία.  

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες στο κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού  πανηγυρίζουν για τα  «ρεκόρ» του τουρισμού, η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύουν  χωρίς Συλλογικές  Συμβάσεις, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, με ατελείωτα ωράρια και συνθήκες εντατικοποίησης. Δουλειά ήλιο με ήλιο, με μισθό ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα και με την απαίτηση 24 ώρες το 24ωρο να είναι στη διάθεση του εργοδότη.

  • Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
  • Να δυναμώσει η φωνή μας, να βάλουμε τον πήχη εκεί που μας αξίζει.
  • Να δυναμώσει η αντίσταση, η διεκδίκηση από σωματεία που θα νοιάζονται για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.
Το ΔΣ του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, θα πάρει πρωτοβουλίες, για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τα αιτήματα και να αποκαλύψουμε την μεγάλη κλοπή και την βαθιά εκμετάλλευση των εργοδοτών.
Να απαντήσουμε στην ανάπτυξή τους που περνά πάνω από τη ζωή μας για τα κέρδη τους, διεκδικώντας τη δική μας ανάπτυξη που θα στοχεύει στην αξιοπρεπή ζωή μας, στη ζωή με δικαιώματα για τις οικογένειές μας, για όλο το λαό. Για γίνουν οι διακοπές, ο πολιτισμός, η αναψυχή δικαίωμα όλων κι όχι πανάκριβο εμπόρευμα που το στερείται η μεγάλη πλειοψηφία.

Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού να συσπειρωθούν στο σωματείο, με προοπτική τη δημιουργία δικού τους σωματείου που θα δώσει τη δυνατότητα για την προώθηση και τη διεκδίκηση στη λύση των προβλημάτων του κλάδου.  

                                                    Αγρίνιο  14/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου